avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1177 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... vreau sa divortez
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

vreau sa divortez

buna...am 20 de ani....si ma-m maritat cu un baiat pe care nu il iubesc....nu aveam alta solutie atunci k nu aveam unde sta avand probleme in familie.....as vrea sa divortez deoarece nu simt nimic pt el dar nu am curajul si mi-e si frica....si el nu ar fi de acord cu divortul se poate divorta dak el nu e de acord?nu avem copii nimic in comun,,,,as dori niste sfaturi multumesc
Ultima modificare: Vineri, 9 Iulie 2010
cristina skumpik, utilizator
Cel mai recent răspuns: iulia. , utilizator 19:11, 9 Iulie 2010
Sigur ca da.Va trebuiesc motive intemeiate si un martor care sa confirme aceste motive.Faptul ca nu il mai iubiti nu constituie un motiv de desfacere a casatoriei chiar daca in opinia mea ar constitui unul din cele mai intemeiate motive.Succes.
Puteti divorta, nu conteaza ca sotul se opune desfacerii casatoriei. Eventual se vor administra mai multe probe si asta va prelungi cauza. Ideal ar fi sa va intelegeti si sa obtineti divortul prin acord comun, astfel dosarul se va termina la primul termen de judecata.
Trebuie sa formulati cererea de divort in care expuneti motivele care au dus la neintelegerile ivite intre voi si in momentul in care depuneti cererea de divort la judecatorie trebuie sa depuneti si certificatul de casatorie in original, precum si taxa de timbru in valoare de 39 lei si timbru judiciar de 0,3 lei.
Judecatoria competenta este cea in raza careia aveti domiciliul comun.
Divortati din culpa comuna , fara motivarea hotararii judecatoresti .Aceasta varianta de desfacere a casatoriei e una rapida .
Legiutorul nu prevede prezenta obligatorie a paratului la proces.
Asadar, cu martori , inscrisuri si , eventual, un interogatoriu, veti arata instantei de judecata ca acest mariaj este afectat , in mod grav si iremediabil.

Competenta in vederea transarii acestui diferend e judecatoria in a carei raza teritoriala s-a aflat ultimul domicilu al sotilor.


Succes.;)
Ultima modificare: Duminică, 11 Iulie 2010
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Desi vi s-a raspuns foarte exact la problema dvs., am vrut sa intaresc si eu aceste sustineri, in sensul ca nu trebuie sa va chinuiti inutil intr-o relatie de asemenea natura...asadar, puteti divorta chiar daca sotul nu este de acord, fara sa va fie teama de ceva anume.
Daca nu aveti copii minori sau bunuri comune de impartit, e cu atat mai simplu!

avocat Radu Stan
Ultima modificare: Vineri, 9 Iulie 2010
Cabinet de Avocat "Stan Petru Radu", Avocat
multumesc pt raspunsuri.....motivul meu de divort este lipsa sentimentelor si nu inteleg de ce accesta nu poate fi un motiv de divort...cum sa stai cu o persoana dak nu e iubire?

Alte discuții în legătură

Divort fara minori fylo fylo Buna ziua! Vreau sa inaintez o cerere de divort fata de sotul meu care este plecat intr-o alta tara unde are o relatie! Nu avem copii minori! Ce trebuie sa fac? (vezi toată discuția)
Divort anairam2807 anairam2807 cum se poate divorta la notar prin cea mai simpla cale si cea mai ieftina pentru a nu mai avea grad de rudenie cu sotul deoarece am probleme la serviciu. (vezi toată discuția)
Despre divort Amalia Neacsu Amalia Neacsu Va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa fac ca sa obtin un divort de un sot infidel. Ce pasi trebuie sa urmez? Unde trebuie sa merg? Va multumesc foarte mult. (vezi toată discuția)