avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... despre divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

despre divort

Va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa fac ca sa obtin un divort de un sot infidel.
Ce pasi trebuie sa urmez? Unde trebuie sa merg? Va multumesc foarte mult.
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 08:43, 6 August 2010
Mergeti la judecatorie la judecatorul de serviciu si faceti cerere de chemare in judecata ( nume, prenume, domiciliu, obiect cerere-divort, mentiuni , semnatura ) . Ve-ti primi termen de judecata!
mai inainte trebuie sa faceti cererea de divort ( actiune de divort) pe care o motivati in fapt si in drept ( art.38 C fam.) si apoi o depuneti in doua exemplare la judecatoria in raza careia ati avut ultimul domiciliul la biroul care este denumit judecatorul de serviciu, adica biroul unde sunt primite actiunile si actele pentru dosare noi sau cele aflate pe rolul instantelor
sa formulati cerere de desfacere a casatoriei, sa o timbrati, sa anexati actele doveditoare si sa o depuneti la judecatoria in raza careia aveti domiciul comun cu sotul.
Formulati cerere de chemare in judecata a sotului pentru desfacerea casatoriei din culpa exclusiva a acestuia.
Daca din casatorie au rezultat si copii minori, atunci solicitati si incredintarea acestora spre crestere si educare si obligarea tatalui la plata pensiei de intretinere in raport de veniturile pe care le realieaza.
Si mai poate sa fie un capat de cerere si numele, adica daca doriti sa reveniti la numele purtat anterior casatoriei sau , daca aveti motive temeinice, sa solicitati pastrarea numelui dobandit prin casatorie.
Cererea se depune la judecatoria din zona in care ati avut ultimul domiciliu comun si se timbreaza cu taxa judiciara de timbru de 39 de lei care o platiti la primaria de domiciliu si timbru juficiar de 0,30 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort gheorghemirela gheorghemirela Vreau sa divortez si nu stiu pasii exacti pe care trebuie sa-i fac, mai ales ca e vorba si de un copil! (vezi toată discuția)
Divort anik233 anik233 buna ziua vreau neaparat sa divortez din cauza sotului meu alcoolic si violent in casnicie.avem aproape sase ani de casnicie,doi copii minori in varsta de 2 ... (vezi toată discuția)
Cerere reconventionala C.POP C.POP Am fost chemat in judecata de sotie(divort) la domiciliul parintilor ei unde locuieste flotant, invocand ca am locuit impreuna acolo,iar eu am parasit ... (vezi toată discuția)