avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1165 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... vechimea in munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

vechimea in munca

sunt pensionata gr III cu drept de munca 4 ore. Din 2005 m-am reangajat cu jumatate de norma. 3 ani cu cotract pe durata determinata (1 an). din 2009 sunt tot cu jumatate de norma dar cu contract pe durata nedeterminata. Pe toata aceasta perioada(determinata si nederminata) nu am primit sporul de vechime.
Se acorda sau nu se acorda legal si care ar fi legea daca as avea drept sa-l primesc.
Mentionez ca la data pensionarii medicale aveam o vechime in munca de 29 de ani si cateva luni
Cel mai recent răspuns: Adrian Marin , Consilier juridic 12:43, 9 Iulie 2010
Buna ziua !
DA, acordarea sporului de vechime este obligatorie daca acesta nu a fost inclus in salariul de baza ( verificati CIM incheiate) . Aceasta obligatie a fost instituita prin Contractul Colectiv de Munca Unic la Nivel National pe anii 2007-2010. In conformitate cu prevederile art. 241 din Codul muncii si art. 11 din Legea 130/1996, republicata, clauzele acestui contract produc efecte pentru toti salariatii incadrati la toti angajatorii din tara.
Actionati in instanta societatea pt obligarea la plata acestuia retroactiv ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionar reangajat handaricimarin handaricimarin IN CAZUL UNUI PENSIONAR LA LIMITA DE VARSTA:D REANGAJAT,SE MAI ACORDA SPOR DE VECHIME DACA ARE PESTE 3 ANI DE LA REANGAJARE SI S-AR INCADRA LA 5%? (vezi toată discuția)
Angajare pensionar cu contract de munca perioada nedeterminata sau determinata? chrboc chrboc Buna ziua si multumesc in avans pentru raspuns. Situatia este urmatoarea: am o angajata care s-a pensionat 1999 pentru limita de varsta. Patru ani a lucrat la ... (vezi toată discuția)
Spor de vechime reangajare pensionari ailito99 ailito99 Buna ziua, Va rog, care sunt reglementarile in vigoare pentru reangajarea pensionarilor(limita de varsta). Ma refer in special la durata noului CIM si la ... (vezi toată discuția)