avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Hartuire firme recuperare creante
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Hartuire firme recuperare creante

Buna ziua,

Din discutiile anterioare am inteles ca nu exista termenul de hartuire in cazul unor persoane civile, decat in privinta sexuala.
In acelasi timp, iar am citit ca in conditiile in care iti schimbi nr. de telefon nu mai pot agresa si ca in final renunta.
Va spun ca nu numai telefonic sunt agresata, ci si acasa la usa cu scandal si amenintari.

1. Firma de recuperare respectiva nu a facut niciodata invitatie de sediu pentru a-mi arata dosarul. In plus spun ca ei au cumparat la licitatie dosarul si ca nu-i intereseaza provenienta. Am platit debitul, dar cu cateva sapamani intarziere pentru care mi s-a perceput o penalizare exorbitanta desi nu aveam niciun contract semnat cu ei ( angajament de plata) astfel incat in acest moment am de achitat atata penalizare, incat depaseste debitul initial cu mult ( aproape dublu).X-(
. Chiar nu exista nicio posibilitate de a "scapa" de aceasta camatarie legala ?

Multumesc

Cel mai recent răspuns: Florian Turlete , Avocat 09:50, 12 Iulie 2010
Prezentati-va de urgenta la un avocat sa va poata indruma in functie de toate documentele pe care le detineti. Exista si posibilitatea ca persoanele respective sa nu reprezinte nicio firma de recuperare!
Simplu, faceti o plangere la Politie, la Parghetul de pe langa Judecatorie, la Protectia Consumatorului etc. dati-le si dumneavoastra de ,, lucru", pentru ca asa procedeaza si ei.
Cu riscul de a ma baga unde nu-mi fierbe oala, imi declar surprinderea legata de angajamentul de plata. Dumneavoastra cand ati incheiat un contract ati facut-o fara sa va deranjati sa cititi cateva clauze (chiar daca sunt ascunse si scrise mititel, nu va absolva de vina) care daca va duceti sa va faceti dreptate va pot trage in jos, daca firma respectiva are actele in regula. Intr-adevar nu procedeaza corect prin aceasta "hartuire", cel mai simplu ar fi fost direct la instanta dar castigul nu ar mai fi fost acelasi, dar cu siguranta nici dumneavoastra nu ati procedat corect nerespectandu-va intelegerea in ceea ce priveste termenul de plata. Nu vreau sa va etichetez ca facand parte din grupul "teparilor" care cauta portite de scapare dar sa stiti ca eu unul imi platesc datoriile mult inainte de termen, cand nu am bani (lucru normal in tara noastra) ma imprumut in alta parte si dau unde am scadenta si tot asa din imprumut in imprumut o scoti la capat daca nu ai alta solutie. cel mai bine, in cazul dumneavoastra, apelati la un avocat si veti gasi o cale legala de a scapa de "hartuire" si de debit, asta binenteles daca se poate, sau in instanta cu siguranta se va decide o esalonare, daca cumva va faceti vinovata de motivul "hartuielii". Sper ca nu v-am suparat cu comentariul meu si totodata sper sa nu va aflati in categoria indicata de mine mai sus, ci sa fiti o victima a sistemului. Sincer sa fiu nu-mi plac oamenii care nu-si respecta angajamentele luate verbal sau scris.
Subiectivismul face parte din natura umana, dar.... un lucru este cert, legea este egala pentru toti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenintari vladmatei vladmatei Un vecin a facut un imprumut la o soc.nebancara si pentru ca nu avea telefon fix ,m-a rugat sa-l ajut dand numarul meu de telefon pentru verificare. Se pare ca ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, sotia mea a fost anuntata zilele acestea telefonic ... MihaiSS MihaiSS Buna ziua, sotia mea a fost anuntata zilele acestea telefonic de catre un domn foarte agresiv verbal ca dansa, a facut un imprumut in anul 2008 la o casa de ... (vezi toată discuția)
Executare silita, firma recuperare creante, prescripție, recunoastere telefonica debit marika79 marika79 executare silita - recunoastere verbala debit, prescripție Bună seara, Sper sa ma puteți ajuta cu un răspuns. Am încheiat în 2008 un credit nevoi ... (vezi toată discuția)