Sper sa ma puteți ajuta cu un răspuns. Am încheiat în 2008 un credit nevoi personale cu o banca pe care din 2010 nu l-am mai putut achita. Banca a cesionat creanta către DDM care la rândul lor au contractat o firma recuperare creante și m-am trezit cu APS notificare după notificare. Am făcut greșeală de a-i suna pentru a vedea despre ce este vorba. În timpul conversației cu agentul respectiv am spus ca da recunosc debitul și as dori sa-l achit eșalonat cumva pentru ca nu am cum integral. Deși am solicitat o suma rezonabilă, am primit pe email un angajament de plata cu o alta suma, mai mare. Nu am răspuns emailului și nici la telefon nu le-am mai răspuns de atunci. De atunci primesc sms-uri, telefoane aproape zilnic cu notificări etc. Astăzi mi-au trimis un sms spunând ca au încheiat analiza dosar și urmează executarea silita.
Ma puteți vă rog ajuta cu un sfat? Ce pot face în aceasta situație? Debitul este prescris având în vedere ca am recunoscut verbal existenta sa dar nu am semnat niciun fel de angajament, recunoaștere etc? Pot cere executarea? Dacă acest lucru se întâmplă o pot contesta în vreun fel sau pot opri sa se întâmple? Singurul bun urmaribil este un autoturism, îl pot vinde pana la demararea executarii sau nu este posibil?
Cu multumiri pentru timpul dumneavoastră, o seară placuta!
Dvs veti contesta executarea daca ajungeti acolo si invocati prescriptia dreptului la actiune al creditorului, iar instanta va decide daca e implinit termenul de prescriptie sau nu. Daca nu, sunteti bun de plata.
Mulțumesc pentru răspunsurile dumneavoastră. Însă nu am înțeles, în opinia dumneavoastră debitul este prescris sau nu? Având în vedere că ultima plată a fost făcută acum mai mult de 5 ani? iar având în vedere ca a fost cesionat unei alte entități (bcr l-a cesionat către DDM) acesta presupun ca a fost declarat scadent? Deci mai au vreo relevanță ratele lunare inițiale prevăzute în contractul inițial de credit? Recunoașterea debitului, telefonic, afectează prescripția în vreun fel?
nu plata determină prescripția ci acțiunile legate de respectivul credit. dacă ar fi așa toată lumea ar lua credite și ar face pe dracu'n patru să nu plătească 3 / 5 ani ca să se prescrie.