avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Corespondența prin e-mail poate întrerupe ...
Discuție deschisă în Executare silită

Corespondența prin e-mail poate întrerupe prescripția? Am răspuns în acest mod unor recuperatori de creanțe

Buna ziua. Transmiterea unor adrese pe email catre recupetatori de debite prin care am specificat ca dreptul de a solicita executarea silita este prescris, poate fi consederata recunoastere a datoriei si implicit sa intrerupa prescriptia. Va rog sa ma lamuriti.
Ultima modificare: Luni, 29 Ianuarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: office_log , utilizator 21:45, 30 Ianuarie 2018
Ati recunoscut creanta si ati invocat prescriptia, intrucat nu ati contestat existenta creantei ci doar ati invocat prescriptia. Oricum pentru o lamurire a situatiei este necesara analizarea inscrisurilor.
Daca termenul de prescriptie e implinit, nimic nu il mai poate intrerupe ca nu are ce. Daca termenul de prescriptie nu e implinit, atunci, sigur ca recunoasterea datoriei e act de intrerupere a prescriptiei.
Eu inteleg ca @biancca nu a recunoscut datoria ci ca a transmis un email prin care informa recuperatorul ca dreptul de a solicita executarea silita este prescris.

Daca trimiterea emailului reprezinta recunoasterea implica a datoriei, asa inteleg eu intrebarea.

Din cate cunosc prescrierea intervine daca in termen nu se desfasoara actiuni prin instanta pentru intreruperea termenului, notificarile scrise chiar si in termen nu ar intrerupe termenul de prescriere si prelungeste prescrierea, dar poate gresesc si trebuie sa ma mai informez.
Notificarile intrerup termenul daca in termen de 6 luni se adreseaza ulterior, instantei/ executorului.

Art. 2540

Punerea în întârziere

Prescripţia este întreruptă prin punerea în întârziere a celui în folosul căruia curge prescripţia numai dacă aceasta este urmată de chemarea lui în judecată în termen de 6 luni de la data punerii în întârziere.



@cyan, nu crezi ca e diferenta intre " Nu am nicio datorie la tine " si " sac, nu poti sa ma executi silit ca s-a prescris "?

Nu e cazul sa va faceti griji daca e intr-adevar a intervenit prescriptia.
Ultima modificare: Duminică, 28 Ianuarie 2018
gi-jane2, moderator
Acum sunt mai nelamurita. Adica daca le-am spus ca a intervenit prescriptia inseamna ca am recunoscut creanta?!!!!

Alte discuții în legătură

Cesiune credit biancca biancca Buna ziua. As dori niste lamuriri legate de cesiunea de credit. In 2014 a fost cesionat creditul de catre Kruk in favoarea Secapital apoi in 2017 a fost ... (vezi toată discuția)
Executare silita romeo_sms romeo_sms buna ziua, mama a facut un credit in data de 28.02.2006 un credit de nevoi personale cu rate lunare pe 5 ani.am inteles ca in ziua de azi contractele de nevoi ... (vezi toată discuția)
Insistente de plata din partea unei firme de recuperari creante turgon turgon Buna ziua tuturor! Ca si altii, am facut o greseala tinereasca si nu mi-am platit o factura Connex. Asta se intampla acum 5 ani, cand nu aveam proprietati. ... (vezi toată discuția)