avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1046 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Cesiune credit
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Cesiune credit

Buna ziua. As dori niste lamuriri legate de cesiunea de credit. In 2014 a fost cesionat creditul de catre Kruk in favoarea Secapital apoi in 2017 a fost cesionat din nou de catre Secapital in favoarea InvestCapital Ltd. Este legala aceasta succesiune de cesionari? Cesiunea intrerupe prescriptia? Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Company Advising , utilizator 08:38, 26 Ianuarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

E posibil ca o creanta sa fie cedata succesiv.

SImpla cesiune nu intrerupe prescriptia dreptului de executare silita, chiar daca aceasta este notificata debitorului cedat.

Prescriptia se intrerupe doar daca, inainte de trecerea a 3 ani de la data la care trebuia plătita datoria, se inregistreazala un executor judecatoresc o cerere de executare silita sau daca debitorul recunoaste datoria.

De retinut insa ca, daca se incepe executarea silita a creantei, chiar in conditiile in care executarea silita s-ar fi prescris, debitorul va trebui sa formuleze contestatie la executare in termen de 15 zile de la data la care a luat cunostinta de executare.
Mulțumesc. Ce presupune recunoasterea datoriei?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Un act scris, in principal.
Poate fi vorba si de o adresa trimisa pe mail in care le- am explicat despre prescrierea creditului?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu. Atat timp cat le comunicati ca a intervenit prescriptia este okey. Nu se poate considera recunoastere a datoriei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exceptia lipsei calitatii procesuale pasive a creditorului actual GEO GEO GEO GEO GEO GEO Buna ziua, In noiembrie 2017,firma de recuperari creante Secapital SaRL a solicitat la BEJ o executare silita,s-a incuviintat la Judecatorie executarea pe ... (vezi toată discuția)
Corespondența prin e-mail poate întrerupe prescripția? am răspuns în acest mod unor recuperatori de creanțe biancca biancca Buna ziua. Transmiterea unor adrese pe email catre recupetatori de debite prin care am specificat ca dreptul de a solicita executarea silita este prescris, ... (vezi toată discuția)
Inrerupere prescriptie biancca biancca Buna ziua. As dori sa stiu cum se interpreteaza punctul 1 si 4 dinArt. 2537 din N. Cod Civ. Si anume: prescripţia se întrerupe: 1. printr-un act voluntar de ... (vezi toată discuția)