Buna ziua. As dori sa stiu cum se interpreteaza punctul 1 si 4 dinArt. 2537 din N. Cod Civ. Si anume: prescripţia se întrerupe:
1. printr-un act voluntar de executare sau prin recunoaşterea, în orice alt mod, a dreptului a cărui acţiune se prescrie, făcută de către cel în folosul căruia curge prescripţia;
4. prin orice act prin care cel în folosul căruia curge prescripţia este pus în întârziere;
Mulțumesc anticipat.
Este vorba de un credit de nevoi personale acordat in 2007 de catre Cec, la care am achitat ratele pana in 2010, creditul fiind pe 10 ani. Am primit acte de executare silita in 1012 dar nu s-a intamplat nimic, nici poprire pe salarr, nici altceva. In 2017 au inceput cei de la kruk in numele Secapital sa mi trimita notificari. Iar acum in 2017 au cesionat din nou creditul in favoarea InvestCapital Ltd. Nu mai retin daca in intervalul 2012-2017 mi-au mai trimis notificari sau nu. As dori sa stiu daca notificarile intrrup prescriptia.
Simpla notificare nu întrerupe prescripția.
Dacă se începe executarea sa declarați contestație la executare.
Puteti apela la avocat pentru redactare si fara sa va reprezinte în instanța ca sa fie mai reduse costurile.
Cheltuielile insa se pot recupera daca se admite contestația.
Cesiune credit
biancca
Buna ziua. As dori niste lamuriri legate de cesiunea de credit. In 2014 a fost cesionat creditul de catre Kruk in favoarea Secapital apoi in 2017 a fost ... (vezi toată discuția)