avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... acoperire rca in caz de betie la volan
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

acoperire rca in caz de betie la volan

as vrea sa stiu daca polita rca a unui sofer beat la volan care a produs un accident asigura despagubirea masinii lovite si a victimei.
uni spun ca da,alti spun ca nu, Asigurarea celui vinovat despagubeste chiar daca era sub influenta bauturilor alcoolice?. asiguratorul va recupera apoi despagubirea de la cel vinovat?
Cel mai recent răspuns: Alexandru Stratopol , Consilier juridic 14:21, 15 Iulie 2010
Scuze pentru limbajul tehnic al raspunsului meu.
Pana in momentul in care instanta nu se pronunta printr-o hotarare finala (adica nu mai este atacata sau a fost atacata si s-a respins atacul) la faptul ca a fost comisa infractiunea de conducere sub influenta bauturilor alcoolice inculpatul se bucura de prezumtia de nevinovatie.
Abia cand instanta a stabilit comiterea infractiunii si pedeapsa pt. aceasta eu asigurator RCA pot face regres impotriva soferului vinovat.
Pana in acel moment nu am certitudinea ca infractiunea a fost comisa.

In acest caz politia va deschide dosar penal va aduna probe sub supravegherea Procurorului care instrumenteaza cazul, iar acesta daca considera ca sunt probe temeinice va trimite prin rechizitoriu dosarul la instanta de judecata care se va pronunta cu privire la comiterea sau nu a infractiunii.
Stimate coleg complicam lucrurile degeaba!

Utilizatorulne-a intrebat daca societatea de asigurari a persoanei vinovate de producerea accidentului ii va repara masina in situatia in care persoana vinovata este in stare de ebrietate/sub influenta bauturilor alcoolice! Raspuns: DA! Societatea de asigurare unde pers. vinovata are RCA va v-a despagubi!

A doua chestiune e doar cu caracter informativ si nu il priveste pe d-l utilizator! Societatea de asigurari va recupera suma acordata persoanei aciidentate de la asiguratul sau (care in cazul de fata este aceeasi cu persoana vinovata) - reiese clar din expunerea d-lui utilizator!

Cu stima,
av. ALIN INêEL
Polita RCA a soferului vinovat de producerea accidentului acopera pagubele suferite de dvs chiar daca se afla sub influenta bauturilor alcoolice.
Prezentati-va la asiguratorul RCA pentru a deschide dosar de dauna.
Ultima modificare: Joi, 15 Iulie 2010
Alexandru Stratopol, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident , ucidere din culpa, daune rca Victorpgl Victorpgl Buna ziua, Cazul este urmatorul: Accident rutier in urma caruia victima (pieton) a decedat in ambulanta spre spital.Traversa prin loc nepermis, dar a fost ... (vezi toată discuția)
Raspunderea asiguratorului Gutzaaa Gutzaaa Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Raspunde polita RCA daca s-a produs un accident ca urmare a unei infractiuni si ulterior s-a pronuntat scoatere de sub ... (vezi toată discuția)
Accident mortal; daune alinaradu23 alinaradu23 Buna ziua, Un autoturism cu doi pasageri a patruns pe contrasens lovind grav un altul, in urma accidentului pasagerii din primul autoturism au decedat, in ... (vezi toată discuția)