avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Dosar penal
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Dosar penal

Buna ziua,

Am ajuns intr-o situatie, acum la 50 de ani, in care nu credeam sa ajung vreodata in viata..
Am infiintat o firma si mi-am deschis un magazin de cartier..
Acest magazin a functionat timp de aproape 10 ani..
In acest timp, am avut tot felul de pagube si furturi, cum ar fi:
· Amenzi aplicate sistematic de reprezentanti ai statului, vizite lunare pentru a lua plicul cu bani
· Furturi chiar de la unul din asociati
· Furturi comise de angajati
· Furturi comise de clienti
· Furturi comise de furnizori
· Reclamatii din partea comerciantilor cu care eram in concurenta
· Spargeri ale magazinului
Evident ca am facut sesizari la Politia de care apartineam, dar anchetele nu au dat nici un rezultat.
In timp am simtit ca nu mai fac fata financiar si, cand mi s-a ivit ocazia sa vand firma, n-am avut nici o ezitare:
Eu ma simteam in pragul falimentului..
Am apelat atunci la un avocat care a mediat tranzactia:
Mai precis, au intrat in firma mea inca doi asociati, care au preluat firma mea: toate actele si activele. Le-am predat si stampilele, documentele bancare si absolut tot.
Acesti actionari au schimbat sediul firmei, administratorul, denumirea firmei, asta din ce am aflat eu, fostul administrator.
M-am retras din firma si am considerat un capitol incheiat.
Mi-am luat o luna de concediu ca sa-mi revin.
Dupa aceea am cautat de lucru, dar nu am gasit decat dupa 1 an de zile, timp in care am trait din somaj, eu nemaiavand nimic..nici casa, nici masina, doar cateva lucruri strict necesare.

Zilele trecute am primit o Citatie, prin care sunt invitat de un comisar, la Politia judiciara, pentru a raspunde in legatura cu un dosar penal, in calitate de Faptuitor.
Dosarul penal a fost deschis pe numele meu, in urma unei plangeri penale din partea unui furnizor care nu si-a recuperat datoria din partea firmei, datorie care, dupa stirea mea era de peste 300.000.000 lei vechi..
Mi s-a pus in vedere ca ma pot prezenta insotit de un avocat..
Dar eu nu am posibilitatea sa-mi angajez un avocat.
Principala mea intrebare este: La ce pot sa ma astept ??
Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: mioaranoni , utilizator 13:32, 6 Decembrie 2011
Probabil vi sa facut plangere penala pentru inselaciune art.215 cod penal. Insa trebuie sa stim daca ati avut contract cu acea societate sau ati eliberat file CEC. Daca nu ati achitat datoria suntei direct raspunzator , daca datoria este din acea perioada in care ati fost administratorul societatii, insa daca ati vandut societatea cu tot cu pasivul si activul se poate indrepta impotriva noilor asociati, care trebuiau sa plateasca si debitele care erau inregistrate in contabilitate.
Oricum trebuie sa reiasa ca nu ati avut intentia sa inselati pe nimeni si poate procurorul va dispune scoaterea de sub urmarire penala .
Am avut Contract de furnizare marfuri. Am achitat si am primit marfa cat timp a functionat magazinul. De la un moment dat, balanta marfa primita -plati s-a inclinat spre marfa: deoarece aveam dificultati in a o achita. Totusi furnizorul venea si livra mai departe, deoarece avea un punct bun de desfacere. Intentia mea nu a fost de inselaciune, dar cum pot scapa eu de suspiciunea asta.? Am dorit sa ies, deoarece nu ma mai simteam stapan pe situatie.. Actionari noi, nici nu-i cunosc bine, dar erau doi tineri si pareau foarte bazati, puternici si optimisti.
La un moment dat nici nu am mai dat de ei, deoarece cred ca si-au schimbat telefoanele.. Nu am eliberat file CEC, deoarece am fost informat ca este o fapta grava si nu am dorit sa intru in alte incurcaturi..
Va multumesc,

chiar e indicat sa va prezentati insotit de un avocat. nu inteleg daca ati vandut parti din firma, cum ati ajuns sa traiti din ajutorul de somaj.
cu referire la plangerea penala, stati sa vedeti despre ce e vorba
Pt elladomi
insa daca ati vandut societatea cu tot cu pasivul si activul se poate indrepta impotriva noilor asociati, care trebuiau sa plateasca si debitele care erau inregistrate in contabilitate.

Ce treaba au noi asociati cu datoriile societatii ??? Nici una
Cel care raspunde este administratorul societatii !!
noii asociati au preluat si activele, adica marfa si parte din utilaje si actele toate, dar s-au angajat in scris sa se ocupe si de pasive, adica sa reorganizeze afacerea si sa achite datoriile..
daca ei nu s-au achitat de indatoriri, pot fi eu tras la raspundere?
eu am fost administrator, in perioada cand firma a mers prost, dar ei au preluat firma si datoriile..si unul din ei a devenit noul administrator

Alte discuții în legătură

Cesionarea firmei si inselaciunea in contracte mioaranoni mioaranoni Am infiintat o firma si mi-am deschis un magazin de cartier.. Acest magazin a functionat timp de aproape 10 ani.. In acest timp, am avut tot felul de pagube ... (vezi toată discuția)
Am vandut firma cu datorii doar catre furnizori unor asociati mioaranoni mioaranoni Buna ziua, Am ajuns intr-o situatie, acum la 50 de ani, in care nu credeam sa ajung vreodata in viata.. Am infiintat o firma si mi-am deschis un magazin de ... (vezi toată discuția)
Evaziune fiscala, spalare de bani ContSters259422 ContSters259422 Buna ziua. Am un prieten care fara sa vrea a intrat intr-o incurcatura. Un tip ia propus sa preia o firma pe numele lui si ca ii da 1.000 de lei pe luna. ... (vezi toată discuția)