avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Am vandut firma cu datorii doar catre furnizori unor ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Am vandut firma cu datorii doar catre furnizori unor asociati

Buna ziua,

Am ajuns intr-o situatie, acum la 50 de ani, in care nu credeam sa ajung vreodata in viata..
Am infiintat o firma si mi-am deschis un magazin de cartier..
Acest magazin a functionat timp de aproape 10 ani..
In acest timp, am avut tot felul de pagube si furturi, cum ar fi:
· Amenzi aplicate sistematic de reprezentanti ai statului, vizite lunare pentru a lua plicul cu bani
· Furturi chiar de la unul din asociati
· Furturi comise de angajati
· Furturi comise de clienti
· Furturi comise de furnizori
· Reclamatii din partea comerciantilor cu care eram in concurenta
· Spargeri ale magazinului
Evident ca am facut sesizari la Politia de care apartineam, dar anchetele nu au dat nici un rezultat.
In timp am simtit ca nu mai fac fata financiar si, cand mi s-a ivit ocazia sa vand firma, n-am avut nici o ezitare:
Eu ma simteam in pragul falimentului..
Am apelat atunci la un avocat care a mediat tranzactia:
Mai precis, au intrat in firma mea inca doi asociati, care au preluat firma mea: toate actele si activele. Le-am predat si stampilele, documentele bancare si absolut tot.
Acesti actionari au schimbat sediul firmei, administratorul, denumirea firmei, asta din ce am aflat eu, fostul administrator.
M-am retras din firma si am considerat un capitol incheiat.
Mi-am luat o luna de concediu ca sa-mi revin.
Dupa aceea am cautat de lucru, dar nu am gasit decat dupa
1 an de zile, timp in care am trait din somaj, eu nemaiavand nimic..nici casa, nici masina, doar cateva lucruri strict necesare.

Zilele trecute am primit o Citatie, prin care sunt invitat de un comisar, la Politia judiciara, pentru a raspunde in legatura cu un dosar penal, in calitate de Faptuitor.
Dosarul penal a fost deschis pe numele meu, in urma unei plangeri penale din partea unui furnizor care nu si-a recuperat datoria din partea firmei, datorie care, dupa stirea mea era de peste 300.000.000 lei vechi..
Mi s-a pus in vedere ca ma pot prezenta insotit de un avocat..
Dar eu nu am posibilitatea sa-mi angajez un avocat.
Principala mea intrebare este: La ce pot sa ma astept ??
Va multumesc,

Cel mai recent răspuns: Minodora Sorian , Consilier juridic 12:26, 12 Iulie 2010
Ati dat file cec sau bilete la ordin fara sa aveti disponibil bancar?? Ma refer, cu titlu e plata, nu cu titlu de garantie.
Poate fi inselaciunea in contracte( art 215 alin 3 si 4 Cod penal)..

Ultima modificare: Vineri, 9 Iulie 2010
Minodora Sorian, Consilier juridic
In principiu nu ai de ce sa te temi . Daca in actele de cesiune se scrie clar ca tu ai cedat intreg activul si intreg pasivul societatii nu ar trebui sa ai probleme. In mod normal daca ai facut actele la un avocat nu ar trebui sa ai nici un fel de problema. Iti sugerez sa iei legatura si cu avocatul care a facut actele iar la politie sa spui clar ca tu ai vandut firma si ca cei care au preluat-o stiau tot despre firma si ca nu le-ai ascuns nimic si ca le-ai prezentat situatia reala de la momentul vanzarii.
De asemenea ai dreptul sa nu declari nimic la politie iar daca situatia degenereaza discuta cu un avocat care sa te insoteasca sau incearca sa obtii un avocat din oficiu.
Succes
In nici un caz file de cec fara acoperire, deoarece am fost prevenit ca e caz penal: DAR, datorita presiunilor facute de furnizori, am dat bilete la ordin, pentru anumite plati ulterioare, dar pe care nu am mai reusit sa le achit, adica n-am mai avut bani sa depun la banca si au fost refuzate..

inselaciunea in contracte( art 215 alin 3 si 4 Cod penal)..
Va rog sa-mi spuneti cum se pedepseste aceasta fapta??
sunt ingrozit ca ajung in instanta..
si ma fac de ras in societate si intre cunoscuti..
Pana acum mi se pare primul raspuns incurajator:
Nu am facut cesiune: cei doi asociati au intrat in societate, am devenit atunci 4 asociati. Am negociat cateva zile, dupa care au hotarat sa se ocupe ei de tot managementul, reorganizare, investitii si achitarea datoriilor.
dar sa nu avem alte pretentii: sa le predam tot si s ne retragem..
i-am informat de toate datoriile firmei si le-am predat tot ce avea legatura cu firma.
ei au numit un nou administrator, au mutat sediul firmei si mi se pare au schimbat si denumirea firmei..
De atunci nu m-a mai deranjat nimeni: adica de un an de zile..

nu am nici o experienta in litigii din astea: poate ma puteti ajuta si o sa ma achit eu cumva: daca avem o intalnire, va spun ce posibilitati am si daca sunteti multumit,
poate va implicati Dvs... Va dau adresa de e-mail si telefonul..
mioaranoni@yahoo.com si 07575680808
Cred ca risc sa intru in niste incurcaturi fara sa fiu vinovat decat ca n-am stiut sa-mi conduc afacerea..
Toni
Daca cesiunea s-a facut si la ONRC nu aveti de ce sa va temeti.

Alte discuții în legătură

Cesionarea firmei si inselaciunea in contracte mioaranoni mioaranoni Am infiintat o firma si mi-am deschis un magazin de cartier.. Acest magazin a functionat timp de aproape 10 ani.. In acest timp, am avut tot felul de pagube ... (vezi toată discuția)
Dosar penal mioaranoni mioaranoni Buna ziua, Am ajuns intr-o situatie, acum la 50 de ani, in care nu credeam sa ajung vreodata in viata.. Am infiintat o firma si mi-am deschis un magazin de ... (vezi toată discuția)
Cec fara acoperire steffannica steffannica Am fost angajat la o firma si am avut semnatura si am emis un CEC garantie la un contract semnat si de Directorul General. Contractul a fost executat de ... (vezi toată discuția)