avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Evaziune fiscala, spalare de bani
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Evaziune fiscala, spalare de bani

Buna ziua. Am un prieten care fara sa vrea a intrat intr-o incurcatura. Un tip ia propus sa preia o firma pe numele lui si ca ii da 1.000 de lei pe luna. Acesta a acceptat propunerea si acuma sa trezit cu politia la el la usa pentru evaziune fiscala, spalare de bani si eliberare de file C.E.C. fara acoperire. Persoana care a lucrad defapt pe firma respectiva a plecat din tara. A facut si rate la diferite produse din magazine cu supravedere video. Si firmele cu care sa incheiat tranzachtiile nici nacar nu-l cunosc pe el. L-au descris pe cel ce a lucrat pe acea firma. Ce poate sa faca in aceasta situatie? Acest prieten are si un copil de 5 ani. Va multumesc pentru atentie.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:31, 26 Iulie 2012
In principiu nu poate face nimic atata timp cat a preluat o firma fara sa se gandeasca. Daca s-a facut cesiune totala si nu s-a mentionat nimic in legatura cu datoriile firmei si mai ales daca nu are o declaratie in acest sens de la cel care era administrator pana sa preia el, precum ca preda firma fara datorii, iar cunostinat dvs. raspunde de la preluarea firmei si nu din urma. Trebuia sa fie atent.Poate fi antrenat intr-un proces penal si poate fi executat pe bunuri.
El cand a preluat firma nu avea datori. Dar cel care ia propus sa preia firma ia facut datori pe firma, el aparea numai cu numele in actele firmei. Si de la firmele care a luat marfa nici macar nu il cunosc pe el toti administratori firmelor l-au descris pe cel car ia propus sa prea firma.
~ Conținut șters la cerere ~
Si ce poate sa faca in aceasta solutie?
M-am uitat pe internet si aceias treaba am vazut ca sa intmplat si in Jud.Timis. [ link extern ] .

Alte discuții în legătură

Incadrare juridica danamatea danamatea la ce fapta penala poate fi incadrata o persoana care a preluat o firma stiind ca aceasta are mai multe credite bancare? (vezi toată discuția)
Dosar penal mioaranoni mioaranoni Buna ziua, Am ajuns intr-o situatie, acum la 50 de ani, in care nu credeam sa ajung vreodata in viata.. Am infiintat o firma si mi-am deschis un magazin de ... (vezi toată discuția)
Proces penal prea lung dumutaadrianred dumutaadrianred Buna ziua. Am citit un dosar in care un amic de al meu este inculpat. Sunt 2 persoane care au savarsit infractiuni ce privesc inselaciunea, fals in ... (vezi toată discuția)