avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... asociat unic srl
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

asociat unic srl

As dori sa stiu dc se poate incheia un contract individual de munca( cim) pt.functia de administrator, pentru o persoana care are in acelasi timp calitatea de asociat unic in cadrul unui SRL, deoarece pana in 2006-2007 acest lucru era interzis.
Daca nu, care este o alta varianta legala de angajare cu contract de munca a asociatului unic, in afara contractului de administrare, care nu indeplineste conditiile unui CIM si nu se opereaza in cartea de munca a angajatului.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:36, 9 Iulie 2010
se poate incheia un contract individual de munca si in conditiile in care este asociat unic!!
Da, se poate incheia un c.i.m. pentru o persoana care are calitatea de asociat unic ... in acest sens, se exprima alineatul (3) al articolului 196 ind.1 din Legea nr.31/1990 care are urmatorul cuprins: "Asociatul unic poate avea calitatea de salariat al societatii cu raspundere limitata al carui asociat unic este."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociat unic si administrator/ director general Bubinubi Bubinubi Asociatul unic vrea calitate de salariat cu contract de munca - administrator sau director. In ce conditii poate fi angajat administrator si in ce conditii ... (vezi toată discuția)
Contract individual de munca administrator sarmac sarmac Buna ziua La un SRL administratorul unic trebuie sa aiba CIM obligatoriu sau nu? (vezi toată discuția)
Asociat unic, administrator si salariat valentinaanghel valentinaanghel Buna ziua, Intrebarea mea este daca asociatul unic care este si administrator poate fi si salariat in cadrul acestui SRL. Multumesc. O zi buna! (vezi toată discuția)