avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 779 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... articolul 260
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

articolul 260

am facut o marturie mincinoasa,a inceput urmarirea penala impotriva mea,dar nu a ajuns dosarul la procuror, este la politie,imi pot retracta marturia?spuneti-mi va rog!ionut
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 18:40, 9 Iulie 2010
Retrageti marturia in fata unui procuror,caruia trebuie sa ii spjenti daca au existata motive sau presiuni sa decarati la inceput adevarul in mod deformat.
Aceasta va constitui o circumstanta atenuanta,care in functie de circumstantele personale poate limita la mi8nimum consecintele juridice ale faptei dvs,poate pana la aplicarea unei amenzi administrative a procurorului,conf.art.18/1 c.pen sau a unei pedepse minime cu suspendarea executarii conf.art.81 c.pen

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Martor - marturie mincinosa xuser xuser Pe scurt: vin 5 sa ma bata. Politia il prinde pe unul iar ala cheama ,sa zicem, pe 2 dintre complici ca martori (mincinosi evident). Daca din martori devin ... (vezi toată discuția)
Se poate schimba declaratia in instanta? alecs7766 alecs7766 fratele meu este condamnat pentru 3 ani si 6 luni pentru trafic de droguri.in timpul urmaririi lui penale a dat niste declaratii la politie cu privire la alte ... (vezi toată discuția)
Minciuna in caz de complicitate. marturie mincinoasa sau favorizarea infractorului ? xuser xuser Speta: X,Y,Z, sparg geamul la o masina, si se urca cu picioarele peste ea. Proprietarul suna la 112, cei 3 fug. Politia il prinde doar pe X. Acesta declara ... (vezi toată discuția)