Mai jos este un calcul aproximativ bazat pe suma minima impusa de stat pina in anul 2008.
[ link extern ]
Eu am platit contributiile la casa de pensii, mi-au calculat pe baza sumelor minime asigurate impuse de stat pentru anii 2005-2007. Am zis dar pentru 2008-1010 avand in vedere ca nu mai era suma minima nu imi puneti 10 RON? Au spus ca daca as fi avut declaratia de asigurare depusa la timp as fi putut merge in 2008 sa ma asigur la cat as fi vrut eu; asa fara declaratie mi-au calculat la ultima suma minima obligatorie 318 RON.
Acum din rubrica la noi ca la nimeni, in Brasov aproximativ aceasi situatie, PFA din 2007 i-a calculat la cat a vrut persoana contributiile ... In Alba unei prietene i-au calculat la fel, la suma minima declarata din 2008.
Acum eu nu pot sa o acuz de rea vointa pe femeia de la pensii, ea mi-a dat formulele de calcul, salariile minime impuse de stat, m-a intrebat daca chiar vreau sa imi proceseze dosaru sau revin... Pe 2005 m-a intrebat ce venit am avut,
parca sub un anumit venit nu esti obligat sa te asiguri la pensii!!! Cum nu ma incadram sub acel venit nu am dat prea mare atentie acestui aspect. Daca ati avut intre 1000-2000 RON / an s-ar putea sa fiti scutit da pentru asta trebuie sa mergeti la ei sa vedeti sigur. Acuma ramine sa luati decizia, sa ma duc in gura lupului, sa nu ma duc ...Oare e miel lupu sau balaur...