va rog frumos sa ma ma ajutati !!!!!!ce pot face in cazul in care tatal plateste pensia alimentara o luna da doua nu .....sau o luna da o luna nu ...cui sa ma adresez?cei de la politie nu au ce sa ii faca ...in momentul in care politia ajunge la el a doua zi plateste insa procedeaza la fel ...am ajuns sa imi fie jana sa mai merg eu la sectie...O alta intrebare fostul sot refuza sa imi dea semnatura pentru scoaterea fetitei din tara desi el nu a mai vazut-o de 3 ani ce se poate face in acest sens?multumesc anticipat
Din pacate daca plateste o luna da si alta nu aveti ce sa faceti pentru ca pentru a fi considerat abandon de familie in sensul legii penale trebuie ca plata sa nu se faca 2 luni consecutiv cu rea credinta.
Daca aveti o hotarare defintiva si irevocabila prin care va este incredintata minora puteti iesi din tara fara acordul lui.
Dv, spuneti fostul sot, deci ati divortat si v-a fost incredintata minora?
Reveniti cu detalii.
Daca tatal copiilor nu are venituri(cel putin nu declarate)cum va fi platita pensia alimentara(eventual cum poate fi obligat sa o plateasca)?
Multumesc!
Imi cer scuze, dar revin la problema doamnei angelabadila....cu plata pensiei o luna da, una ba...N-am inteles un lucru....Ce se intampla cu pensia alimentara neplatita, chiar daca e vorba de o singura luna?
In foarte multe cazuri copiii si mamele acestora depind in mare masura de acesti bani...Nu sunt obligati legal sa plateasca "restanta"?