Problema este aceeasi...conform noului cod cum ar trebui sa procedez pentru a recupera pensia alimentara ce nu mi a fost platita de 7 luni ,unde sa ma adresez, cat dureaza, ce acte imi trebuie ??!! multumesc anticipat
Neplata pensiei alimentare este fapta penala si este prevazuta in codul penal. Deci, puteti depune o plangere penala pentru neplata pensiei. Daca fostul sot nu achita restantele risca o pedeapsa penala.
Cu hotararea ce-o aveti mergeti la un executor judecatoresc in vederea executarii silite a veniturilor debitorului, iar pe parte penala, tot cu hotararea si buletinul mergeti la politie sau parche pt a depune plangere penala pt abandonul de familie.
buna ziua. am si eu o problema asemanatoare,,tatal copilului nu imi trimite pensia,am un copil de 7 ani. el e obligat sa plateasca in urma unei hotarari judecatoresti. vreau sa stiu si eu cat timp trebuie sa astept de la data de cand nu am mai primit pensie minor!..si sa merg la parchet cu o plangere penala ptr.abandon de familie! multumesc.
Pensie alimentara
euro3
Buna seara in urma divortului copilul fiind minor a fost incredintat mie fostul sot a avut o perioada care mai trecea pe la copil si aducea pensia alimentara ... (vezi toată discuția)