avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 196 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ce prevede noul cod in privinta neplatii pensiei ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ce prevede noul cod in privinta neplatii pensiei alimentare obtinute in urma unui divort la notar?!

Problema este aceeasi...conform noului cod cum ar trebui sa procedez pentru a recupera pensia alimentara ce nu mi a fost platita de 7 luni ,unde sa ma adresez, cat dureaza, ce acte imi trebuie ??!! multumesc anticipat
Neplata pensiei alimentare este fapta penala si este prevazuta in codul penal. Deci, puteti depune o plangere penala pentru neplata pensiei. Daca fostul sot nu achita restantele risca o pedeapsa penala.
Cu hotararea ce-o aveti mergeti la un executor judecatoresc in vederea executarii silite a veniturilor debitorului, iar pe parte penala, tot cu hotararea si buletinul mergeti la politie sau parche pt a depune plangere penala pt abandonul de familie.
buna ziua. am si eu o problema asemanatoare,,tatal copilului nu imi trimite pensia,am un copil de 7 ani. el e obligat sa plateasca in urma unei hotarari judecatoresti. vreau sa stiu si eu cat timp trebuie sa astept de la data de cand nu am mai primit pensie minor!..si sa merg la parchet cu o plangere penala ptr.abandon de familie! multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Iunie 2013
adalyfe, utilizator
daca 2 luni consecutiv nu plateste pensia de intretinere pentru minor, puteti sa depuneti plangere penala impotriva acestuia la parchet .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita pentru neplata pensiei RAMOnaBC RAMOnaBC buna .am si eu o alta intrebare:executarea silita pentru neplata pensiei alimentare...cum se procedeaza?Nu stiu mare lucru despre fostul..locuieste in alt ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara euro3 euro3 Buna seara in urma divortului copilul fiind minor a fost incredintat mie fostul sot a avut o perioada care mai trecea pe la copil si aducea pensia alimentara ... (vezi toată discuția)
Prescriptia pentru neplata pensiei alimentare teo2304 teo2304 buna ziua, as vrea daca se poate informatii privind prescriptia pentru neplata pensiei alimentare Este cazul unei cunostinte care in timpul facultatii a avut ... (vezi toată discuția)