avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... executare silita pentru neplata pensiei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

executare silita pentru neplata pensiei

buna .am si eu o alta intrebare:executarea silita pentru neplata pensiei alimentare...cum se procedeaza?Nu stiu mare lucru despre fostul..locuieste in alt oras...cum pot afla ce are in proprietatea lui ca sa pot face ex silita pe bunuri?nu a platit pensia alimentara de 1 an jumate....si inca ceva :unde e cel mai convenabil sa depun plangerea pentru abandon?la politie sau la parchet?la parchet dureaza mai putin?pt ca la politie am depus-o de 7 luni si nu s-a rezolvat nimik.asta ca sa stiu pe viitor...?multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 09:35, 30 Octombrie 2009
În primul rând, dacă spuneți dvs. că nu s-a plătit pensia de 1 an și jumătate ar trebuie să solicitați majorarea acesteia, dacă aveți informații că ar deține loc de muncă și că venitul a rămas cel putin egal față de ultima dată.

Apoi ar trebui să depuneți plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria locului unde domiciliați pentru abandon de familie, art. 306 Cod penal. Ar mai fi o chestiune, dacă ați depus plângere acum 7 luni, nu puteți să vă interesați să vedeți ce s-a intâmplat?!, nu de alta dar doar pe dvs. v-ar ajuta, poate s-a și soluționat. La plângere atașați toate dovezile de achitare a pensiei de întreținere (mandat postal, extras de cont sau alt înscris).

Dacă locuiește în alt oraș, mergeți la un executor judecătoresc cu sentința în original, definitivă și investită cu formulă executorie și va întreprinde demersurile pentru recuperarea debitului indicat de dvs. pe lunile restante.

Pentru a se putea executa silit trebuie sa existe o hotarare judecatoreasca in acest sens,prin urmare trebuie mai intai sa depuneti o plangere la judecatorie,astfel paratul va fi citat si obligat sa plateasca pensia alimentara.Daca nu se conformeaza,doua luni consecutiv,faceti sesizare la instanta si aceasta va lua masurile necesare ( masura arestarii si a executarii silite).
daca nu lucreaza cu contract mai e valabil rasp dvs?:(
Daca nu se conformeaza,doua luni consecutiv,faceti sesizare la instanta si aceasta va lua masurile necesare ( masura arestarii si a executarii silite).

marius33:
Plangerea penala prealabila nu se mai adreseaza , in conformitate cu actualele dispozitii normative, instantei de judecata.A existat o asemenea prevedere , ce-i drept.
Organele judiciare competente, in acest sens , sunt, fie politia , fie parchetul.Iar masura arestarii preventive nu se impune.

daca nu lucreaza cu contract mai e valabil rasp dvs?

Exista o obligatie de intretinere,insa calculata in raport cu salariul minim pe economie.
Ultima modificare: Vineri, 30 Octombrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara cimena cimena Buna seara,am o fetita de 6 ani dintr-o relatie de concubinaj,de la nasterea fetitei ne-am despartit,in urma cu un an jumate am inaintat un proces de ... (vezi toată discuția)
Executare pensie alimentara ContSters329251 ContSters329251 Fostul sot nu-mi plateste pensia alimentara stabilita de instanta (nici nu i-am cerut pana acum, avand in vedere ca suma e f mica iar prin partaj mi-au revenit ... (vezi toată discuția)
Executare silita pensie; cercetare abandon meryliv meryliv Buna seara. In urma divortului in urma cu 3 ani am custodia unica asupra minorului , acum in varsta de 7 ani. In noiembrie 2010 fostul sot a deschis proces de ... (vezi toată discuția)