In sept. 2006 am inaintat o plangere penala impotriva unor persoane din administratia publica, intrucat au autorizat construirea unui obiectiv poluant in vecinatatea casei mele, fara a se solicita acordul meu de vecinatate, incalcand prevederile regulamentului de urbanism si utilizand niste studii de impact ( nereale ) prin care au aratat ca limitele de poluare se inscriu in normele maxime legale.
S-a dat respingerea actiunii NUP si am facut cerere la judecatorie, pentru care s-a dispus primul termen la 23.08.2007.
In cerere sunt mentionate 10 persoane care sunt implicate in acest caz ( unele chiar pentru santaj si violare de domiciliu ). Am consultat un avocat care mi-a spus ca sansele de reusita ale mele sunt mici intrucat ma lupt cu morile de vant ( persoane din conducerea judetului si oameni cu bani ) si sfatul lui a fost de a renunta la actiune intrucat o sa ma trezesc cu cheltuieli exorbitante de judecata din partea celor 10 si pot sa ajunga pana acolo incat sa-mi puna sechestru si pe casa.
Intrebarea mea este daca este mai intelept sa renunt la actiune ( desi avocatul a zis ca probele sunt elocvente ) si daca da cum pot renunt la proces si in ce termen sa trimit scrisoarea la judecatorie.
aici cu cheltuielile de judecata poate avea domnul avocat foarte mare dreptate.
din experienta iti zic ca la legea 10 privind retrocedarile s-au judecat si parintii mei mai bine de 5 ani de zile si pana nu s-a ajuns la ICCJ au intampinat numai obstacole. se pare ca oamenii mai mari din judetul meu nu prea au avut relatii acolo si ni s-a dat castig de cauza definitiv si irevocabil.
morala: merita sa lupti pentru drepturile tale si sa te duci pana in panzele albe. nu cred ca se poate muri cu dreptatea in mana. pierzi in Romania, nu e nimic! apelezi la CEDO. eu zic sa continui.. tot ce consider ca ai nevoie e un avocat bun care sa nu fi fost corupt dinainte si sa te reprezinte pe tine, dar sa tina partea celorlalti.
bafta si numai bine
Nu stiu ce sa spun, imi vine greu sa cred ca un avocat poate spune ca aveti probe, dar renuntati pentru ca partile adverse au pile!!!
Oricum, cu violarea de domiciliu si santaj, din ce-ati spus, nu aveti cum sa castigati. Mai mult, 10 persoane!??!! E cam tras de par, sincer. Eu nu cred ca veti putea dovedi ce sustineti, de aceea nu prea puteti castiga. Santajul e greu de dovedit. Si cu ce v-au santajat, ma rog?
Ati inceput gresit, trebuia sa incepeti pe civil actiunea. Sanse mult mai mari.
Vedeti ca este sectiune speciala pentru penal.