avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... exista oare dreptate?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

exista oare dreptate?

Buna seara...Ma poate indruma cineva cui sa ma adresez. In feb 2009 am fost ademenita si retinuta cu forta de trei indivizi in locuinta unuia dintre ei folosindu-se pentru a ma intimida de un caine lup care l-au adus in casa sa nu pot fugii. Unul dintre ei ma obligat sa intretin raport sexual cu el . Mentionez ca la acea data aveam varsta de 15 ani ...totodata in acea noapte a fost alertat prin 112 lipsa mea de la domiciliu sugerinduli-se si indicii cu posibilitatea unde as putea fi. Dimineata mi-au dat drumul si mam dus la politia locala unde am reclamat cele intamplate acestia mi-au spus ca fapta nu sa petrecut pe raza lor asa ca mau trimis la politia rurala unde aveau domiciliu agresorii numai ca fiind duminica am renuntat si am mers luni .Acolo sub un potop de injuraturi reprosindu-mi ca ei mau cautat toata noaptea au chemat o asistenta de la protectia copilului care ma audiat si declarind ca adevarate cele sustinute de mine. Seful de post a insistat sa nu-mi sustin declaratia deoarece cel care ma violat era o cunostinta de al lui chemindu-l si pe bunicul meu sa ma convinga sa renunt pana in acel moment am rezistat dar mau suit intr-o masina inpreuna cu agresorii mei si ne-am deplasat la inspectorat unde toti au fost potrivnici cu mine de parca eu eram infractoarea si ei victime . Dupa o zi intreaga de convingeri si de prosteala ca daca ma duc la medic si nu sunt fata mare am sa am de suferit etc...am cedat nervos si am spus sa ma lase in pace ca nu mai imi trebuie nimic mau pus sa scriu ca nu am nici o pretentie si am primit acasa referatul cu neinceperea urmarii penale .Acum sunt casatorita si am un copil imi este sila cind ma gindesc la ce am patit si ce fel de lege este asta care ai partineste pe infractori iar agresorii mei sunt liberi si-mi rid in fata. Sunt probe la dosar martori care mau vazut , convorbirea mea telefonica , apelul la 112 etc dar acum mai mult as vrea sa fie pedepsiti acei anchetatori care n-au respectat legea si si-au batut joc de un copil fara mama si tata. Se mai poate face ceva in situatia de fata??!!!
Evident ca ei erau "victime", doar le-ati dat de lucru. De asta aveau nevoie, de plangerea dvs. pt. viol? Credeti ca au obtinut slujba la stat ca sa se miste? :D
Statul inseamna odihna :duh: nu osteneala.
NUP - neinceperea urmaririi penale se putea ataca in instanta (teoretic) dar nu de un copil de 15 ani ci de cei de la Protectia Copilului, alta institutie de stat :duh: (degeaba).
Pana la urma v-au "convins" sa renuntati la certificatul medico-legal, principala proba de acuzare :( si sa va retrageti plangerea.
Ultima modificare: Joi, 8 Decembrie 2011
ContSters184021, utilizator
Dreptate exista, dar trebuie sa invatam sa luptam pentru ea. Daca ne lasam si nu luptam pentru dreptate, mai ales impotriva sistemului abuziv, nu putem castiga niciodata. Neimplicarea in lupta e cea mai mare greseala pentru ca este de fapt ignoranta, iar ignoranta are grave consecinte pe termen lung.
Bine spus "BX". Si eu lupt intr-un caz de abuz sexual. O cunostinta de-a mea a fost abuzata sexual de propriul tata. Insa situatia a luat o intorsatura nefasta, cand victimei i-a fost "spalat creierul" de mama ei, care , spre surpriderea mea, in loc sa-i fie alaturi, a convins-o sa-si ierte "tatal' si sa isi schimbe declaratia(victima e minora). "Spalarea de creier" a avut efect, victima nu mai vrea sa recunoasca nimic, am incercat sa o conving dar mi-a spus ca acum oricum ii e teama, pentru ca mama ei a amenintat-o ca daca va mai recunoaste si tatal ei va ajunge la inchisoare, ea o sa fie internata intr-un centru de plasament, sau o sa sufere nu stiu ce alte consecinte.
Eu inca lupt sa fac ceva, lupt ca adevarul sa iasa la iveala, desi sunt probe la dosarul acela, plus ca daca as face un denunt(pe care o sa-l fac candva, cat mai repede) in care sa specific ca victima mi-a marturisit si mie si altor prietene ca a fost nevoita sa-si ierte tatal intr-un ,mod fortat, ma gandesc ca s-ar face ceva, desi greu de crezut,dar traim in Romania.
Nu stiu daca in cazul tau "Cristina", dupa tat de multi ani(ai spus ca ai copil acum si esti casatorita, deci ai peste 18 ani iar la momentul intamplarii aveai 15) ns tiu daca s epoate rezolva ceva fara sa ai probe concrete in ceea ce sustii. Clar o plangere o poti face, o sa fii intrebata de ce dupa atata timp ai recurs la plangere, etc..or sa fie dubii, ma rog..probe, astea trebuie, ar uite ca si atunci cand ai probe, spun ca nu sunt deajuns, etc. Romania.

Am citit si am observat in niste postari anterioare ca defapt ai doar 16 ani desi in mesajul asta spui ca in 2009 aveai 15, acum suntem in prag de 2012 si ai sustinut intr-un mesaj anterior ca ai doar 16 ani si ai nascut.? hmm, intr-un fel ti-ai cam distrus copilaria, adolescenta, destul de repede..la 15 ani ai fost fortata sa intretii relatii sexuale, iar acum la 16 ai un copil?? Multe semne de intrebare.
Cred ca defapt ai cel putin 17 :)

Ultima modificare: Luni, 12 Decembrie 2011
Sonji, utilizator
De multe ori se intampla ca faptuitorii sa nu fie trasi la raspundere tocmai din cauza victimei care ramane in pasivitate dupa savarsirea infractiunii. Din pacate, varsta frageda pe care ati avut-o si lipsa de ajutor din partea autoritatilor au dus la acest deznodamant.
Este de neacceptat atitudinea politistilor si lipsa de interes a celor care trbuiau sa va protejeze in lipsa parintilor.
Puteti face si acum o plangere impotriva acelor "baieti" pt infractiunile de "lipsire de libertate" si "viol", dar trebuie sa fiti constienta ca fara o expertiza medico-legala ce trebuia facuta in acel moment, violul este aproape imposibil de demonstrat.
Cat despre acei politisti, faceti plangere si impotriva acestora pt infractiunea de "abuz in serviciu", "purtare abuziva" , "santaj" sau orice alta infractiune existenta in speta, folositi-va de toate probele si toti martorii.
Va recomand, daca va permiteti, sa va luati un avocat cu care sa stabiliti cum sa formulati plangerea penala si care sa va insoteasca in orice demers deoarece va aflati in prezenta unei spete complexe.
Sper ca nu ai ramas insarcinata in urma violului? daca in 2009 aveai 15 ani, acuma cati ani ai? 17 ? maritata si cu copil?

....

Alte discuții în legătură

Legea privind violul unei minore Nekyh Nekyh Bună ziua. Vi se pare normal ca politia sa declare ca nu are ce face, doar pentru ca atât victima (care avea 13 ani în momentul respectiv... 14 acum) cât ... (vezi toată discuția)
Caz de viol vasileioan97 vasileioan97 Un politist este acuzat de o prostituata minora ca in timp ce se afla in postul de politie a intretinut raporturi sexuale cu aceasta sub amenintari. Plangerea ... (vezi toată discuția)
Corupere de minori aculin aculin ce mi se poate intampla daca am intretinut relati sexuale cu o fata doar ca baiatul are 16 ani si fata 13 si parinti acesteia a declarat ca am corupto dar am ... (vezi toată discuția)