avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Deschidere punct de lucru intr-o localitate de la tara
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Deschidere punct de lucru intr-o localitate de la tara

Buna ziua,

Pentru deschiderea unui punct de lucru intr-o localiate la tara, este nevoie de actul de proprietate?
Problema e ca bunicii mei nu au asa ceva...

Insa, am primit de la primarie, o adeverinta care atesta ca ei figureaza cu pamantul si casa respectiva in

arhivele comunei. Credeti ca e destul la registrul comertului pt a-mi aproba deschiderea?

In caz ca nu, ce am de facut?

Multumesc,
Liviu
Cel mai recent răspuns: Adrian Copil , Consilier juridic 14:49, 23 Iulie 2007
Incearca la registru si vezi daca iti accepta ceea ce ai tu. Ideea e ca ar trebui sa iti perfectezi actele de proprietate, te vei lovi mereu de problema asta.
Adeverinta de la Primarie nu constituie titlu de proprietate. Incearca la un notar si incheie un contract de comodat autentificat, in felul acesta cei de la registru nu o sa-ti mai ceara si dovada proprietatii. Sau obtine un certificat de atestare fiscala, parca asa se numeste si mergi la registru cu:
- contractul (poti sa-l inchei si sub semnatura privata), adica sa nu fie atestat de avocat sau cu dare de data certa/autentificat la notar;
- adeverinta de la Primarie;
- certificatul de atestare fiscala.
Vezi ca adresa sa fie completa (inclusiv cu strada si nr.), daca nu, tot de la Primarie trebuie sa ceri o adeverinta in acest sens. Daca nu s-a atribuit denumire stradala sau numar postal trebuie sa scrie acest lucru in adeverinta. Succes!
si certificatul de atestare fiscala tot de la primarie se obtine?

Cand ai zis contract, te-ai referita la contractul de comodat, presupun.

Multumesc,
Liviu
In plus, ca sa fac un contract de comodat atestat de notar, nu imi trebuie acelasi act de proprietate?

Liviu
Faci contract de comodat sub semnatura privata.
Cu acest contract mergi la un notar (ambele parti din contract) sii ii cereti dare de data certa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de comodat IAMANDI CRISTIAN IAMANDI CRISTIAN Sunt P.F.A.cu sediul în propriul apartament.Pentru încheerea unui contract de comodat, acesta este valabil prin semnătură privată, fără a mai fi ... (vezi toată discuția)
Contract comodat Iael Iael Cum capata data certa contractul de comodat , altfel decat prin autentificare la Notar (intrucat nu e obligatorie incheierea in forma autetica )? (vezi toată discuția)
Contractul de comodat auto pentru r. moldova trebuie încheiat neapărat în fața unui notar sau poate fi și neautentificat? Georgiana Alexii Georgiana Alexii Un contract de comodat trebuie incheiat neaparat in fata unui notar sau poate fi incheiat si acasa? De exmplu: masina e pe numele mamei, am sa o folosesc eu ... (vezi toată discuția)