avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita - sunt disperat !
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita - sunt disperat !

Buna ,
incep sa spun ca sunt deja disperat si inca nu am intrat in executare dar situatie e disperata oricum pt. mine . Sa va explic :
De 2 ani am facut un credit imobiliar girat cu apartamentul cumparat cu 55.000 euro si un credit de nevoi personale fara garantie de 13.000 euro . Ratele sunt de 430 euro , respectiv 240 euro pe luna. In ultimile 6 luni mi-au scazut considerabil veniturile si sigur nu o sa mai pot plati ( am fost la banca si mi-a redus pe un an ratele dar tot sunt mari si greu de platit ).
Problema mea e ca daca o sa ajung la executare ( aproape sigur ) o sa raman cu o valoare mare restanta neacoperita de scoaterea la licitatie a imobilului girat.

De ce mie frica cel mai tare : eu si sotia suntem singuri la parinti de la care mostenim urmatoarele :
- sotia in urma decesului mamei ei are cota parte din apartamentul in care sta tatal ei : ne-am gandit la urmatoarea varianta de a scapa de executare si acest apartament - facem succesiune si trecem tot apartamentul pe tatal ei care la randul lui va face un testament ca apartamentul va ramane la unica fiica a noastra ( minora - 5 ani ). - e buna varianta ca sa scapam de executare pt. acest apartament
- parintii mei detin un apartament care binenteles in momentul in care unul din ei decedeaza raman eu mostenitor , ca atare se poate executa si acesta - ce sa fac sa scap macar acest apartament de executare - daca il instraineaza formal la o cunostinta sau sa faca si ei testament pe fiica mea.

I-mi cer scuze pentru textul lung dar sunt disperat si nu stiu ce e de facut !!!

Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: raulmare , utilizator 12:50, 15 Iulie 2010
buna ziua.
incercati o refinantare.
nu va ajuta partajul, apartamentul sa revina socrului...
e buna prima varianta nu si cea de-a doua. nu puteti discuta despre un bun ce o sa va revina dintr-o succesiune care este nedeschisa deoarece parintii nu sunt defuncti.
Multumesc pt. raspunsuri!

1.Este posibila atacarea de catre executor a testamentui lasat de parintii mei sau socrul meu catre fiica mea ?

2. Socrul meu poate dupa ce s-a inregistrat testamentul sa vanda apartamentul si sa anuleze testamentul ?

3.Sau se poate ataca de catre executor succesiunea prin care sotia mea cedeaza cota ei din mostenire socrului meu ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatia e sigura? anonimiu anonimiu Buna ziua! Sunt casatorit de 2 ani.Am o casa cumparata inainte de casatorie pe numele meu si un apartament tot pe numele meu cumparat in timpul casatoriei bun ... (vezi toată discuția)
Mostenire nepoata Pandrea Raul Viorel Pandrea Raul Viorel In urma cu multi ani,sotia mea,nasa si bunica ei,au incheiat la Notariat un Testament prin care ii lasa sotiei mele,casa impreuna cu terenul aferent,in ideea ... (vezi toată discuția)
Mostenire si cota parte. hdanny hdanny Socrul si soacra mea detin doua proprietati. Un apartament si o casa. Soacra a decedat. Socrul meu vrea sa deschida succesiunea. Sotia mea mai are o sora. ... (vezi toată discuția)