Buna ,
incep sa spun ca sunt deja disperat si inca nu am intrat in executare dar situatie e disperata oricum pt. mine . Sa va explic :
De 2 ani am facut un credit imobiliar girat cu apartamentul cumparat cu 55.000 euro si un credit de nevoi personale fara garantie de 13.000 euro . Ratele sunt de 430 euro , respectiv 240 euro pe luna. In ultimile 6 luni mi-au scazut considerabil veniturile si sigur nu o sa mai pot plati ( am fost la banca si mi-a redus pe un an ratele dar tot sunt mari si greu de platit ).
Problema mea e ca daca o sa ajung la executare ( aproape sigur ) o sa raman cu o valoare mare restanta neacoperita de scoaterea la licitatie a imobilului girat.
De ce mie frica cel mai tare : eu si sotia suntem singuri la parinti de la care mostenim urmatoarele :
- sotia in urma decesului mamei ei are cota parte din apartamentul in care sta tatal ei : ne-am gandit la urmatoarea varianta de a scapa de executare si acest apartament - facem succesiune si trecem tot apartamentul pe tatal ei care la randul lui va face un testament ca apartamentul va ramane la unica fiica a noastra ( minora - 5 ani ). - e buna varianta ca sa scapam de executare pt. acest apartament
- parintii mei detin un apartament care binenteles in momentul in care unul din ei decedeaza raman eu mostenitor , ca atare se poate executa si acesta - ce sa fac sa scap macar acest apartament de executare - daca il instraineaza formal la o cunostinta sau sa faca si ei testament pe fiica mea.
I-mi cer scuze pentru textul lung dar sunt disperat si nu stiu ce e de facut !!!
e buna prima varianta nu si cea de-a doua. nu puteti discuta despre un bun ce o sa va revina dintr-o succesiune care este nedeschisa deoarece parintii nu sunt defuncti.
1.Este posibila atacarea de catre executor a testamentui lasat de parintii mei sau socrul meu catre fiica mea ?
2. Socrul meu poate dupa ce s-a inregistrat testamentul sa vanda apartamentul si sa anuleze testamentul ?
3.Sau se poate ataca de catre executor succesiunea prin care sotia mea cedeaza cota ei din mostenire socrului meu ?
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Donatia e sigura?
anonimiu
Buna ziua! Sunt casatorit de 2 ani.Am o casa cumparata inainte de casatorie pe numele meu si un apartament tot pe numele meu cumparat in timpul casatoriei bun ... (vezi toată discuția)