avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... prelungirea dovezii de circulatie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

prelungirea dovezii de circulatie

in urma cu 1an si jumatate fiul meu a fost implicat intr-un accident de circulatie el fiind soferul care a produs accidentul. cat timp dosarul a fost la politie si in procuratura fiul meu a beneficiat de dovada in locul carnetului de conducere.in luna iunie a avut prima infatisare si urmatorul termen este spre sfarsitul lui septembrie. pana acum procuratura ii elibera dreptul de prelungire a dovezii.dorind sa-si prelungeasca dovada s-a prezentat la procuratura dar aici i s-a spus ca nu i se mai elibereaza deoarece dosarul este in tribunal si ca acolo ar trebui sa se adreseze. la tribunal nimeni nu stie nimic. unde trebuie sa se adreseze ca sa poate obtine in continuare dovada de conducere?
Cel mai recent răspuns: taticu100 , utilizator 22:40, 11 Iulie 2010
Avand in vedere ca termenul este in luna septembrie trebuie sa va adresati aceleiasi instante pe rolul careia se afla dosarul cu o cerere de incuviintare prelungire dovada.Prelungirea se face din 30 de zile in 30 de zile.Cu incheierea respectiva trebuie sa mergeti la politie.
Dosarul se afla pe rolul JJudcatoriei cred. Va trbui sa se adreseze cu o cerere prin care sa solicite prelngirea dovezii de circulatie la Judcatorie la fiecare 30 zile.
De obicei instanta se pronunta pe astfel de cereri doar la termen si mai rar intre termenele de judecata, avand in vedere ca este si vacanata judecatoreasca..... Merita sa incercati. Multa bafta.
Da, asa este de obicei instanta se pronunta la termenul de judecata, problema este ca nu se mai respecta acordarea termenelor de pana in 30 de zile sau la 30 de zile si astfel depasindu-se termenul nu se mai acorda cererea de prelungire.
Nu stiu ce au avut in minte legiuitorii cand au schimbat procedura, in loc sa usureze situatia oamenilor au ingreunat-o.
La Ploiesti suntem disperati si noi si clientii pentru ca se dau termene de 6 luni de la data introducerii actiunii.:((
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Iulie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Acum nu se mai face prelungirea din 30 in 30 de zile. Te prezinti la politie cu certificatul de grefa de la judecatorie si in baza lui politia iti elibereaza carnetul de conducere. Daca pierzi procesul, dupa 15 zile de la ramanerea definitiva si irevocabila a hotararii judecatoresti trebuie sa duci permisul la politie. Daca ai castigat se intelege ca nu mai predai permisul. Asa se face la Ploiesti si banuiesc ca peste tot in tara. Tarasenia cu cele 30 de zile a fost o stupizenie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura prelungire dovada circulatie biztza biztza pe 22-02-2011 am avut un accident rutier cu victima.s-adeschis dosar penal in urma caruia mi s-a retinut permisul si s-a eliberat dovada de 15 zile.joi ... (vezi toată discuția)
Prelungirea dovezii de circulatie - instanta, primul termen peste o luna, procedura maria_cordelia maria_cordelia in urma cu 2 ani am fost implicata intr-un accident cu victime. cat timp dosarul a fost la politie si la procuratura am beneficiat de dovada in locul ... (vezi toată discuția)
Cerere catre procuror pentru prelungirea dovezii de circulatie soarec911 soarec911 buna ziua va rog daca puteti sa-mi dati un model sau sa imi spuneti cum sa fac o cerere pentru prelungirea dovezii de circulatie catre procuror (vezi toată discuția)