avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract v-c cu clauza de intretinere+act ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract v-c cu clauza de intretinere+act aditional,declaratie de intretinere,contract v-c cu uzufruct

Am incheiat in 2005 cu un batran un act v-c cu clauza de intretinere pentru o casa cu teren.Am renovat casa in totalitate(interior,exterior,acoperis,am construit garaj ,am imprejmuit cu gard de beton de 3m h,toate usile sunt pe telecomanda )Investitia fiind foarte mare l-am convins sa mergem la acelasi notar unde am facut un act aditional prin care a renuntat la clauza de intretinere si inmormantare,in act se precizeaza ca de atunci nu mai avem nicio pretentie uni asupra altora.Dar eu si sotul am dat o declaratie prin care il intretinem pe el si sotia sa ,lunar trebuia sa punem o suma de bani intr-un cont .Sotia nu este trecuta in actele precedente casa era dinaintea casatoriei.Le-am construit o casa la tara.Am intocmit la un alt notar un contact v-c cu uzufruct in care se precizeaza ca noi cumparatorii vom ridica o casa.Dupa ce am terminat terminat casele vor sa sparga actele.Nu avem autorizatie pentru casa de la tara,nu am trecut suma de :(bani cheltuiti prin cont .Avem o parte din chitante,martori,vecini.Pot sparge actele?Inaintea noastra au fost alti tineri,fara acte pe care i-au dat afara,fiicei lor i-au spart actul de intretinere.Vor reusi sa castige daca incepe un proces?
Cel mai recent răspuns: dana mica , utilizator 09:30, 11 Iulie 2010
nu inteleg foarte clar ce act aveti cu batranii.
fiti mai explicita.
Am mai multe acte un contact de v-c cu clauza de intretinere,un act aditional prin care renunta la clauza de intretinere,declaratia mea si a sotului ca intretinem 2 batrani,act de v-c cu uzufruct la tara .
sunt cam multe acte.
avem un prim act contractul de vc cu clauza de intretinere, ulterior la acest act se face un act aditional prin care cei doi renunta la intretiere.
declaratia ca ii veti intretine in ce context a fost data?
si sa inteleg ca ulterior ati incheiat cu batranii un contract de vanzare cumparare cu rezerva unui uzufruct viager?
dsv ce erati in acest din urma act?
Ultima modificare: Duminică, 11 Iulie 2010
ContSters97658, utilizator
Actele legate de casa din oras :act de v-c cu clauza de intretinere completat de act aditional prin care renunta la clauza si nu pretinde nimic de la noi.La tara act v-c cu uzufruct.Batrana nu este trecuta in actele de la oras casa fiind dinaintea casatoriei lor .Eu si sotul am dat o declaratie separat de actele precizate anterior prin care ii intretinem pe batrani.
Sunt doua proprietati una la oras,alta la tara.La oras act v-c cu clauza intretinere completat cu act aditional de renuntare la clauza.Cand am facut actul aditional in aceiasi zi separat am dat declaratie ca intretinem cei doi batrani.La tara contract v-c cu uzufruct ,casa e construita de noi fara autorizatie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vânzare-cumpãrare cu clauzã de întreþinere awaioan awaioan Bună ziua! În ianuarie 2005 am făcut cu un bătrân un contract de v-c cu clauză de întreţinere pe suma de 660000000 lei , iar clauza specifica sa am ... (vezi toată discuția)
Urgent un sfati dana mica dana mica In ianuarie 2005 am incheiat un act de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere cu un batran (67 ani),am platit 660000000 pe casa si teren dar aveam ... (vezi toată discuția)
Cumparare imobil cu drept de uzufruct viager marius_br marius_br Doresc sa cumpar un imobil care are trei coproprietari si un beneficiar al unui drept de uzufruct viager (in conexiune cu doi dintre proprietari). Daca toti ... (vezi toată discuția)