avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1117 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de vânzare-cumpãrare cu clauzã de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de vânzare-cumpãrare cu clauzã de întreþinere

Bună ziua!
În ianuarie 2005 am făcut cu un bătrân un contract de v-c cu clauză de întreţinere pe suma de 660000000 lei , iar clauza specifica sa am grije de el in valoare de 2000000 lei lunar, bani pe care-i livram într-un cont la banca pe numele său.
În august 2005 am făcut un act adiţional la acel contract prin care renunţa la clauza de intretinere şi nu mai aveam nici un fel de pretenţie unii faţa de altii
Dar tot in aceeaşi zi am dat o declaraţie notarială pe propria raspundere ca am sa am grije de el , dar şi de sotia lui in val de 4000000 lei lunar, bani care sa fie livraţi in cont.
Din acel moment eu nu le-am mai livrat nici un ban in cont, dar le-am facut o casa la tara şi am grijă de ei
Acum moşul vrea să-mi spargă actul
Ce probleme pot sa apara?

A
Cel mai recent răspuns: dana mica , utilizator 15:01, 11 Iulie 2010
Daca va da in judecata pentru anularea contractului de v-c, dvs, veti demonstra ca v-ati achitat de acea obligatie de intretinere. Renuntand la acea clauza in august 2005, contractul si-a produs efectele. Simpla declaratie ca aveti obligatia de intretinere nu reprezinta un contract, dar totusi este bine sa demonstrati in instanta faptul ca si dupa august 2005 i-ati ingrijit ( dovezi privind casa construita, alimente, medicamente etc.) in cuantum de 400 lei/luna
Dacă nu pot demonstra ca am grije de ei in continuare, poate fi atacat actul de v-c
?
Ultima modificare: Duminică, 11 Iulie 2010
dana mica, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract v-c cu clauza de intretinere+act aditional,declaratie de intretinere,contract v-c cu uzufruct dana mica dana mica Am incheiat in 2005 cu un batran un act v-c cu clauza de intretinere pentru o casa cu teren.Am renovat casa in totalitate(interior,exterior,acoperis,am ... (vezi toată discuția)
Act aditional dana mica dana mica In 2005 am incheiat cu un batran un act de vanzare cumparare cu clauza de intretinere.Dupa 5luni la acelasi notar am incheiat un act aditional la contractul ... (vezi toată discuția)
Urgent un sfati dana mica dana mica In ianuarie 2005 am incheiat un act de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere cu un batran (67 ani),am platit 660000000 pe casa si teren dar aveam ... (vezi toată discuția)