avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Probleme cu cartea de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Probleme cu cartea de munca

Buna ziua,in decursul unui an am lucrat cu carte de munca la o firma de constructii dar patronul avand prea multe datorii a fugit din tara si ne-a lasat cu situatia neincheiata a cartii de munca.Va rog sfatuitima ce pot sa fac ca sa imi scot cartea de munca de la I.T.M ca sa ma pot angaja la alt loc de munca....am facut o sesizare la i.t.m si raspunsul a fost ca trebuie sa ma adresez instantei.Va rog sfatuitima ce trebuie sa fac...Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:17, 25 Iulie 2010
Faceti o adresa catre ITM in care solicitati inchiderea carnetului de munca cu data ultimului stat de plata depus de catre angajator.
Mai trebuie sa ma adresez instantei?
Va puteti adresa si instantei, dar cred ca solutionarea inchiderii carnetului de munca se face mai repede prin ITM, decat prin instanta.
Ultima modificare: Duminică, 11 Iulie 2010
Cornel Vasile, Consilier juridic
Va multumesc!
1. Ca sa va puteti angaja in alta parte nu este obligatoriu prezentarea carnetului de munca.
2. Dati o declaratie in care spuneti ca aveti carnet de munca si il veti duce dupa ce il recuperati de la fostul angajator.

Alte discuții în legătură

Carte de munca alinadaca alinadaca Buna ziua, as dori sa stiu ce alternative am ca sa pot sa-mi inchid cartea de munca deoarece patronii la care am lucrat (am fost in concediu de crestere ... (vezi toată discuția)
angajatorul refuza eliberare carte munca c_onorica c_onorica VA ROG SA-MI SPUNETI,IN SITUATIA IN CARE ANGAJATORUL REFUZA ELIBERARE CARTE DE MUNCA. AM NEVOIE DE CARTE DE MUNCA LA DOSARUL DE PENSIE DE BOALA(TBC).AM DOAR ... (vezi toată discuția)
Cerere incetare contract de munca prin acordul partilor bogdan20 bogdan20 Buna ziua.Am si eu nevoie de un model pentru o astfel de cerere. :) (vezi toată discuția)