avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Jumatate de norma? Intrebare mare!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Jumatate de norma? Intrebare mare!

Buna. Vreau sa ma angajez la un loc de munca cu jumatate de norma. Intrebarea mea este: toate impozitele care mi se iau din salariul aferent jumatatii de norma sunt pe jumatate? Deci va trebui sa lucrez doi ani, ca sa am 1 an ca vechime la cartea de munca?Multumesc
Cel mai recent răspuns: idhiticas , utilizator 12:31, 11 Iulie 2010
Impozitele sunt aferente veniturilor, prin urmare vechimea in munca nu poate sa fie considerata decat la jumatatea unui angajat cu norma intreaga pe acelasi post.
1. Numai pentru cotizarea la somaj va trebui sa cotizati 2 ani pentru un an intreg.
2. Pentru pensie se ia un an intreg, chiar daca ati lucrat numai 4 ore pe zi.
3. La sanatate veti avea acces la serviciile medicale deoarece platiti contributie, chiar daca mai putin.
4. Contributiile pentru pensie, sanatate si somaj se retin din salariul pe care il luati in fiecare luna (nu la 8 ore pe zi). La fel si impozitul pe salariu.
Multumesc frumos pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reincadrare in munca la acelasi patron stancu  georgeta stancu georgeta Buna ziua!Am si eu o intrebare , va rog: Am fost angajata la o firma incepand cu anul 2004.In anul 2009 , in aprilie am fost trecuta ... (vezi toată discuția)
Se trece in cartea de munca? dumis dumis Buna ziua, Am si eu o intrebare. Am infiintat un SRL si vreau sa angajez part-time o ruda de a mea. Am optat pentru salariul minim de 2 milioane si ceva. ... (vezi toată discuția)
Contract de munca de 4 ore. ce pot face sa am stagiul complet? alex68 alex68 Bună ziua, vă rog mult să mă ajutati cu un raspuns la urmatoarea problema. Sunt în situaţia de a lucra cu un contract de munca de jumătate de normă (4 ... (vezi toată discuția)