avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca de 4 ore. Ce pot face sa am stagiul ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca de 4 ore. Ce pot face sa am stagiul complet?

Bună ziua, vă rog mult să mă ajutati cu un raspuns la urmatoarea problema. Sunt în situaţia de a lucra cu un contract de munca de jumătate de normă (4 ore), pentru care salariul brut este 1.800 lei. Ce ar trebui să fac pentru a avea stagiul complet la pensii si cât ar trebui să plătesc la CAS în acest sens? Dar la şomaj (pentru ca stagiul aferent unei luni să fie o lună şi nu jumătate de lună)? De asemenea, la CASS se consideră că sunt asigurat dacă plătesc doar contribuţia aferentă acestui contract sau mai trebuie să achit şi altă sumă?
Vă mulţumesc mult
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:59, 15 Noiembrie 2015
1. La pensie si sanatate se considera stagiu de cotizare intreg indiferent ca aveti contract individual de munca (CIM) cu timp normal sau partial.

2. - Pentru somaj 2 luni lucrate cu 4 ore pe zi = 1 luna de stagiu de cotizare.
- Intrebati la Agentia de Somaj daca, avand un CIM cu timp partial, puteti sa incheiati un contract de asigurare sociala pentru somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract individual de munca cu timp partial camelia iosif camelia iosif Buna ziua, am incheiat contract de munca partial ( 2 ore).Va rog sa-mi spuneti ,daca, pentru vechime in munca completa, trebuie sa inchei si un contract de ... (vezi toată discuția)
Dupa terminarea somajului pot incheia un contract de asigurare sociala? brezan brezan Mai am 1 luna si mi se termina somajul. Am 52,4 ani si o vechime in campul muncii de 33 ani. As dori sa cotizez in continuare pana la 35 de ani vechime pt. ... (vezi toată discuția)
Reducerea timpului de munca missbeauty missbeauty In calitate de angajator, sperand ca situatia grea in care ne aflam este temporara, nu doresc sa reduc din personal. In schimb as dori sa stiu daca este legal ... (vezi toată discuția)