avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 851 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Despagubire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Despagubire

Buna ziua, detin un teren in suprafata de 1400 mp in cartierul Someseni Loc.Cluj-Napoca, terenul este intravilan intabulat cu cf.cu facilitatile(apa, gaz, curent) la 20m.Fiind amplasat la 5 m de gardul aeroportului Cluj chiar in continuarea pistei de decolare inainte de anulul 1989 cand terenul era la colectiv, aeroportul a amplasat pe el stalpuri de iluminat pentru ghidarea avioanelor.In anul 1996 in baza titlului de proprietate si ulterior in baza unei sentinte am devenit proprietara iar acum aeroportul cu Consilul Judetean Cluj vrea sa imi cumpere terenul pentru extinderea pistei.Intrebarea mea este:Pot sa cer despagubiri pentru ca s-au folosit de terenul meu din 1996 de cand am devenit eu proprietara din punct de vedere legal (prin asamblarea acelor stalpi folositi la ghidarea avioanelor)pe terenul meu, aeroportul pana in prezent neavand nici un contract cu mine si daca ma obliga sa vand terenul dat fiind ca este intravilan, langa case cu facilitati , care ar fii pretul minim de la care s-ar putea porni negocierea(am inteles ca exista o grila notariala cu un pret minim si maxim) si daca am nevoie de avocat care sa ma reprezinte la negocierile cu Consiliul Judetean Cluj.Astept raspuns, va multumesc anticipat.O duminica placuta.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 02:00, 12 Iulie 2010
Puteteti formula actiune in pretentii prin care solicitati sa fiti despagubita,dar numai pentru ultimii trei ani,intrucat celalalte eventuale sume care v-ar fi datorate au intrat in prescriptia extinctiva de 3 ani

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecerea unui teren din extravilan in intravilan ionut_mindroiu ionut_mindroiu Va rog sa imi dati cateva detalii despre cum as putea trece un teren extravilan in intravilan, pentru ca ulterior sa imi construiesc o ... (vezi toată discuția)
Care este deschiderea minima legala a unui teren pentru a putea obtine autorizatie de constructie? liliana redai liliana redai Buna ziua! Doresc sa cumpar un teren in Judetul Giurgiu,a carui deschidere este de doar 8.74m. Sunt 2800mp,8.74/320,din care doar 400mp sunt trecuti in ... (vezi toată discuția)
Se poate transforma un teren intravilan agricol in intravilan constructii? mlgeorgescu8 mlgeorgescu8 Vreau sa cumpar un teren sa imi contruiesc o casuta ( aprox 150mp), numai parter, dar terenul este mentionat in extrasul de carte funciare ca fiind intravilan ... (vezi toată discuția)