Acum 2 ani, dorind sa ajut pe cineva, am facut 2 credite bancare, unul de 5.535Euro la banca Raiffeisen si unul de 13.700CHF la Banc Post #-o. Contractele sunt facute in acelasi timp, unul pe 19.12.2007 si altul pe 20.12.2007. La momentul respectiv, persoana cariua i-am dat acesti bani a promis ca va achita creditele in totalitate in luna matrie 2008, deci dupa 3 luni. Bineinteles ca nu s-a intamplat asa. Am incercat sa ajung la notar cu acea persoana pt a face un act prin care sa-si asume rapunderea platii ratelor, dar dupa ce s-a vazut cu banii luati nu a vrut sa auda de asa ceva.De ceva timp nu am mai putut lua legatura cu persoana respectiva, si-a schimbat nr de telefon, iar la mailuri nu raspunde. Problema este ca din luna ianurie 2010 nu a mai achitat nici o rata, iar posibilitatea mea de a plati aceste credite este egala cu zero. Cu toate astea, la amenintarile bancilor, m-am imprumutat de bani si in luna aprilie am ahitat lunile restante, adica ianuarie, februarie si martie 2010, dar nu ma pot imprumuta la nesfarsit pt.ca nu am cum sa-i returnez. As vrea sa stiu la ce sa ma astept, in afara de executarea silita...nu am proprietati sau bunuri, iar salariul meu este de 180 lei/luna. La fiecare telefon pe care-l primesc din partea bancilor, primesc amenintari ca voi ajunge in inchisoare, datorita faptului ca prin executare silita nu au ce sa-mi ia si nici prin poprire pe salariu nu obtin mai nimic, avand in vedere salariul pe care il am. Credeti ca se poate ajunge la asa ceva? Din experientele d-vs, ati intalnit astfel de cazuri??
pai in primul rand vreau sa te felicit pentru fapta ta de a lua bani din banca pentru altul!!! #-o#-o#-oX-(X-(X-(
ai avea ceva sanse daca ai un avocat care sa ii incurce pe cei de la banca! de ce spun asa!
1) in momentul in care ei vor cere executarea prin executorul judecatoresc, tu poti face contestatie la executare și te poti folosi de faptul ca ratele pana in ianuarie 2010 au fost achitate de catre el ( la banca pe chitanta apare numele lui ca si platitor) adica intentia reala a contractarii banilor de la banca a fost ceea expusa de tine si mai ales daca ar veni el sa spuna acelasi lucru.
2) daca tu spui ca ai salariu, atunci executorul iti face poprire pe salariu si iti va retine o suma de bani lunar, asta inseamna ca tu nu ai de ce sa ajungi la inchisoare
3) exista posibilitatea sa fi condamnat si sa ajungi la inchisoare in cazul in care banca iti face plangere penala pentru inselaciune, fals si uz de fals, ( tu nu ai facut nimic fals, doar pe inselaciune daca este dovedita, tu doar nu mai poti sa le achtii ratele) dar acolo mai dureaza si nu stiu in ce masure le convine ( daca intri la puscarie, nu o sa vada bani de la tine)
multa bafta
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Despre rate
cimbru
in 2009 am facut un credit la o banca,in sept 2010 sotul a intrat in somaj si eu bugetara fiind ni s au diminuat venit.subst.am mers pe la bancile unde aveam ... (vezi toată discuția)
Probleme cu banca
theoxtheox
Va salut!
Tatal meu a inceput sa primeasca amenintari cu executarea silita de la o banca la care avea rate. Dat fiind faptul ca el nu are nici proprietati si ... (vezi toată discuția)