avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 173 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa radio / TV: imobil nelocuit
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa radio / TV: imobil nelocuit

Iata o intrebare de duminica: Sunt posesoul unui imobil in care nu mai locuieste nimeni de catia ani buni. Recent am primit o somatie de la furnizorul de energie electrica cum ca am niste restante neplatite. Cand am incercat sa aflu detalii am inteles ca e vorba de taxa Radio / TV pe cativa ani si nu de facura electrica (contorul electric nu s-a miscat in aceasta perioada).
Trebuie sa platesc taxa asta sau pot sa resping plata cumva? Pe motiv ca nu a locuit nimeni...? Trebuia sa depun o cerere atunci cand imobilul a ramas nelocuit?
Ultima modificare: Duminică, 11 Iulie 2010
mb3_48900, utilizator
Cel mai recent răspuns: mb3_48900 , utilizator 08:08, 13 Iulie 2010
este jalnic ce se intampla cu aceasta taxa, intradevar trebuia sa depuneti o cerere in acest sens la electrica, dvs aveati obligatia de a solicita celor de la electrica estimarea consumului pe zero și sa va scuteasca de plata taxei radio ( adica veneau ei sa citeasca contuarul si sa faca un proces verbal cu indexul la data respectiva).
daca nu ati facut acest lucru, banuiesc ca ei au emis facturi de energie electrica si dvs nu le ati achitat.
banuiesc ca aceea somatie ( instiintare) a fost trimisa de vreo firma de recuperari, cu cei de acolo vb si le explicati ca in casa respectiva nu a locuit nimeni, eu zic sa nu le platiti iar daca totusi va chema in judecata pentru debitul respectiv, puteti demonstra cu acte si martori ca nu ati avut consum de energie si astlfel nu ati consumat nici radio, oricum ei nu pot demonstra ca s-a comnsumat unda radio:):)):)):))
Nu... "somatia" a venit din partea "electra". Dar casierele lor nu stiu prea multe... decat ca au niste facturi neplatite :-)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturi electrica nejustificate izabell izabell E normal sa platesc curent electric cate 20Ron/luna , in conditiile in care imobilul e nelocuit si nu se consuma nimic? (vezi toată discuția)
Taxa radio-tv -persoane fizice Georgeta Hriscu Georgeta Hriscu Buna ziua ! As dori sa stiu daca taxa radio- tv este obligatorie pentru ambele locuinte proprietate persoanala . De locuit locuiesc doar la o singura adresa ... (vezi toată discuția)
Pasiv succesoral rechin304 rechin304 Buna seara, Am urmatoarea situatie cu cei de la Enel Energie. Dupa decesul tatalui meu in noiembrie 2008, am facut succesiunea in 06.2009, nestind ca ... (vezi toată discuția)