Am facut un contract v-c cu uzufruct cu 2 batrani.Am platit 100 mil si am ricat o casa ,cum scrie si in act .Am construit casa fara autorizatie.In act scrie ca au drept doar de uzufruct nu am obligatia de intretinere.Pot sparge actul?
In primul rand constructia fara autorizatie este nelegala si trebuie sa luati toate masurile pentru a intra in legalitate.
In al doilea rand, obligatiile asumate trebuie respectate, nu puteti sa "spargeti" intelegerea dupa bunul plac. Acesta este un site juridic de opinie legala, in care se ofera opinii de legalitate, nu pentru nerespectarea obligatiilor asumate legal.
Obligatiile asumate conform legii trebuie respectate, iar in caz contrar trebuie sa va asumati consecintele legale.
In al treilea rand ati devenit proprietar si raspundeti pentru legalitatea constructiei realizate fata de autoritati si pentru despagubirea vanzatorilor in cazul rezilierii contractului din motive datorate dv., pentru nerespectarea dreptului de uzufruct si pentru construirea nelegala. De asemenea, nu precizati clar obiectul actiunilor dv: doriti sa reziliati contractul si sa renuntati la contravaloarea investiei si la pretul platit, doriti sa solicitati returnarea sumei achitate si a investiei etc.
Chiar daca ati renunta la valoarea investiei si a sumei achitate, aceasta nu rezolva problema, intrucat constructia este ilegala si raspundeti pentru aceasta fata de autoritati si fata de vanzatorii titulari a direptului de uzufruct. Sunt multe aspecte de analizat, documentele si datele cazului trebuind atent analizate pentru emiterea unei opinii intemeiate.
Chiar daca respectati contractul, vanzatorii au dreptul sa formuleze reclamatii la organele competente si sa formuleze actiune in instanta prin care sa va oblige la intrarea in legalitate sau la demolarea constructiei, cu suportarea tuturor cheltuielilor de catre dv., inclusiv pot solicita rezilierea contractului si plata de despagubiri de catre dv.