avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intrebare????
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intrebare????

Buna ziua,

Am "cumparat" un imobil in 2004,am pus ghilimele deoarece nu s-au finalizat actele intrucat atunci nu am avut banii necesari,am achitat doar suma ceruta pe imobil,in fata a doi martori,s-a facut o chitanta de mana si atat.Dupa trecerea unui an,cand am avut banii necesari efectuarii actelor nu am mai dat de fostul proprietar.Am fost sfatuita sa dau un anunt in ziar prin care sa il chem in judecata pt a definitiva contractul de vanzare -cumparare si in cazul neprezentarii acestuia instanta a imi aprobe incheierea actului de vanzare-cumparare?....Ce parere aveti?...Ce ma sfatuiti?
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 22:37, 11 Iulie 2010
Formulati o actiune prin care instanta sa constate valabilitatea vanzarii-cumpararii, iar in urma admiterii actiunii veti obtine o hotarare care sa tina loc de act de vanzare -cumparare.
Hotarare care sa tina loc de acte de vanzare-cumparare!
Mai intai il chemati in judecata solicitand instantei citarea la ultimul domiciliu cunoscut. Apoi se poate face adresa la Evidenta persoanei pentru a se vedea care e domiciliul sau si abia apoi se face citarea prin publicitate.
Vedeti ca unele instante solicita sa existe notificare transmisa prin executor judecatoresc pentru a proba refuzul vanzatorului de a perfecta actul.
Ultima lui adresa este casa in care locuiesc,cea pe care i-am achitat-o acum 6 ani.Ar dori cineva sa ma reprezinte sau sa ma indrume pt a solutiona problema?
Puteti lua legatura cu un avocat care sa va ajute in speta.
Trebuie sa depuneti actiunea la instanta de judecata, sa-l citati la ultimul domiciliu cunoscut, apoi se va face adresa la evidenta populatiei, citat prin publicitate si la usa instantei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un moștenitor nu dorește a fi contactat pentru rezolvarea problemelor unei proprietăți. michaud michaud Dorim să facem actele pentru vânzarea unei proprietăți cu mulți moștenitori. Unul singur, găsit prin serviciul de evidența populației, nu dorește ... (vezi toată discuția)
Divort cu copil minor / lipsa una din parti pisica13 pisica13 Buna seara, In urma cu 10 luni am parasit domiciliul conjugal din varii motive. Acum cand vreau sa divortez, constat cu stupoare ca nevasta a vandut ... (vezi toată discuția)
Divort NICOLAE LAMBRU NICOLAE LAMBRU Buna seara, In urma cu 9 ani, sotul a plecat la munca in strainatate, trimitand lunar sotiei o suma de bani consistenta pentru intretinerea sa si a fiicei ... (vezi toată discuția)