avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general asigurari
Discuție deschisă în Contabilitate în general

asigurari

Buna seara!

Care sunt inregistrarile contabile pentru o fact.de reparatii auto ce urmeaza a fi suportata de brokerul de asigurari?
Mii de multumiri si o seara frumoasa.
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 23:26, 11 Iulie 2010
depinde cum este intocmita factura.. de cine?lamuriri..
Factura e o factura normala cu tva 19% ,cu piese auto si manopera,cu deviz in spate,insa valoarea acesteia e suportata de asigurari.Inregistrez chelt cu reparatii sau 658 si decontarea acesteia de catre asig o duc in 758(cu tva sau fara)?
Sper ca m-am facut inteleasa si iertandu-mi stangacia, astept raspuns.

Multumesc.
Inregistrati factura de reparatii pe cheltuieli si, atunci cand va avea loc, recuperarea acestora de la societatea de asigurari pe venituri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitii piese auto in ungaria corina98 corina98 Buna seara, am rugamintea sa ma ajute cineva in urmatoarea problema.Care sunt inregistrarile d.p.d.v. T.V.A al achizitiei de piese auto cu tot cu montare pe ... (vezi toată discuția)
Despagubire asigurare rca stefan-dinca stefan-dinca Buna ziua! In luna Noiembrie am avut un accident de masina. Neavand Casco, am bagat masina pe RCA-ul celui care m-a lovit. Masina a fost bagata in service, ... (vezi toată discuția)
Descarcare gestiune piese auto me.elena me.elena Buna ziua Am urmatoarea problema:un service auto care vinde piese auto dar face si reparatii auto deci are doua tipuri de venituri 704 si 707.problema este ... (vezi toată discuția)