Salut Romania! Intrebare: un copil recunoscut (de tata) in urma examenului de paternitate, care poarta numele mamei (pentru protectie), are dreptul la succesiune la moartea acestuia (tatal)? Multumesc.
desigur. Are aceleasi drepturi ca orice copil.. cu parinti. Are actul de nastrere cu ambii parinti daca a fost recunoscut , care raman parinti si dupa deces. Ii mosteneste indiferent daca poarta numele da familie al mamei sau al tatalui cand parintii nu sunt casatoriti. Are drept succesoral.
Buna. Cumnatul meu nu vrea sa faca succesiunea in urma decesului sorei mele. Ma intreb de ce? Oare mama mea are drept de mostenire? Sora mea avea o fiica.
NU, in acest caz fetita , impreuna cu cumnatul au vocatie succesorala la bunurile succesorale ale surorii dvs. Cumnatul, in calitate de sot supravietuitor , caruia legea ii recunoaste prin lege un dreptul la rezerva succesorala.
Mostenire
verginica73
in curtea parinteasca a ramas ocumnata deoarece fratele meu a murit si parintii sant morti demult, , cumnata nu are copii si nici acte asa ca avem toti fratii ... (vezi toată discuția)
Succesiune
pavel28
tata a decedat in urma cu 5 ani,si nu am facut succesiunea pana acum,noi suntem 3 copii la parinti,din care doar sora mea a fost maritata si din aceasta ... (vezi toată discuția)