avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1097 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

tata a decedat in urma cu 5 ani,si nu am facut succesiunea pana acum,noi suntem 3 copii la parinti,din care doar sora mea a fost maritata si din aceasta casnicie rezultand un copil care acum are varsta de 13 ani,intrebarea mea este. acest copil poate fii inscriis in familia noastra ca sa ia partea mamei sale,respectiv sora mea? ce trebuie sa facem in acest sens?
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 20:24, 16 Noiembrie 2010
Sora dvs. mai este in viata? daca nu, cel mic vine la mostenire in locul surorii dvs. Daca insa este in viata, si renunta la partea sa, ramane sa culegeti dvs. , ceilalti descendenti si partea sa, alaturi de dvs. si mama-sotia supravietuitoare a defunctului , daca traieste.
daca sora este in viata , ea va trebui sa mosteneasca partea care i se cuvine din mostenire, pe care apoi o poate transmite copilului sau.
Alta modalitate nu exista.
buna seara.
daca sora dvs era in viata la momentul decesului tatalui dv, atunci cota parte ce i se cuvenea din aceasta mostenire va intra in masa sa succesorala.
daca insa era decedat nepotul prin reprezentarea mamei sale va culege aceasta cota.
daca sora dvs traieste atunci ea mosteneste partea ei dupa tatal dvs.daca a decedat atunci fetita are dreptul la partea de mostenire care i-ar reveni mamei ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire fulgisordenea fulgisordenea buna seara, va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta: trei frati si un nepot infiat decedat cu multi ani in urma. nepotul decedat are o sora. ce drepturi ... (vezi toată discuția)
Mostenire sot decedat corinasom corinasom Buna seara! Sotul meu a decedat acum 2 ani.Anul acesta a decedat mama lui .Avem un copil , iar sotul mai are un copil din alta casatorie.Sotul are si o sora ... (vezi toată discuția)
Succesiune /informatii bluesky1 bluesky1 este vorba despre o situatie mai complicata: fratele mamei a murit acum cativa ani, in urma lui a ramas sotia lui ( nu s -a facut succesiune dupa el), anul ... (vezi toată discuția)