avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire sot decedat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire sot decedat

Buna seara!
Sotul meu a decedat acum 2 ani.Anul acesta a decedat mama lui .Avem un copil , iar sotul mai are un copil din alta casatorie.Sotul are si o sora in viata.
Cum se imparte mostenirea dupa soacra mea (apartamentul)?
Va multumesc anticipat!

Ultima modificare: Joi, 19 August 2010
corinasom, utilizator
Cel mai recent răspuns: corinasom , utilizator 13:02, 19 August 2010
Daca sotul Dvs. a decedat deja, anterior soacrei(adica mamei lui), copii sotului Dvs. vin la mostenirea dupa soacra direct, in calitate de nepoti, si culeg exact cota care i s-ar fi cuvenit sotului Dvs. care a decedat. In aceasta speta, dupa soacra dvs., sora in viata primeste 1/2 iar copii sotului Dvs, mostenesc impreuna 1/2 din imobil.
Asta in conditiile in care toata lumea vrea sa accepte mostenirea. Cine nu vrea, nu mosteneste.
Ultima modificare: Miercuri, 18 August 2010
Manuela Bernat, Consilier juridic
Dvs , in calitate de sotie supravietuitoare, nu primiti nimic din mostenirea dupa soacra. Sotul dvs va fi reprezentat la mostenire de copiii sai.
Pt ca sotul a decedat inaintea mamei lui, vin doar copiii lui prin reprezentare.
Daca era invers, sa fi decedat mama lui inainte, atunci drepturile dupa mostenirea ei intrau in masa lui succesorala si veneati si dvs. la succesiune.

Depinde de ordinea deceselor.
VA MULTUMESC TUTUROR!
mostenirea se imparte intre copiii sotului si sora acestuia.daca tatal sotului dvs traieste atunci vine si dansul la mostenire ca sot supravietuitor.

Alte discuții în legătură

Mostenire din partea mamei Noxa_Kitty Noxa_Kitty Buna ziua. Ma bucur ca am dat peste acest forum. Avem o problema mai delicata in familie si as dori, cu amabilitatea dumneavoastra, un raspuns. Socrii mei ... (vezi toată discuția)
Am drept la mostenire? 2680512521612 2680512521612 situatia mea este urmatoarea : - in anul 1993 a murit socrul meu - in anul 2000 luna iunie a murit sotul meu - in anul 2000 luna septembrie a murit copilul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! va rog am nevoie de o lămurire, sot , sotie fara ... geta2005 geta2005 Buna ziua! Va rog am nevoie de o lămurire, sot , sotie fara copii, sotul singur la părinți moare primul apoi moare mama lui , tatăl mort cu multi ani in ... (vezi toată discuția)