avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 311 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... acordare de salarii compensatorii in cazul decesului ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

acordare de salarii compensatorii in cazul decesului unui cadru didactic aflat in activitate(concediu medical)

sotul meu a decedat,era cadru didactic in activitate,dar in concediu medical .doresc sa stiu care sunt drepturile sale legale dupa deces referitor la salariile pe care ar trebui sa le primeasca
.multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:58, 11 Noiembrie 2011
Din cate stiu, potrivit CCM la nivel de ramura de invatamant, în caz de deces al unui salariat din învăţământ cei îndreptăţiţi beneficiază de un ajutor în cuantum de 5 salarii ale persoanei decedate din bugetul asigurărilor sociale.
ati reusit sa obtineti cele cinci salarii. sunt in aceiasi situatie si nu stiu cum sa procedez. va multumesc
AGROMEC a scris:

ati reusit sa obtineti cele cinci salarii. sunt in aceiasi situatie si nu stiu cum sa procedez. va multumesc

La data postarii acelui mesaj exista un ccm la nivel de ramura aplicabil ... in prezent, legislatia s-a schimbat ..

Daca detaliati problema dvs , atunci va putem ajuta cu un sfat saui o parere ...
Buna ziua
tata era cadru didactic si a decedat in luna iulie 2011, am depus la scoala cerere pentru ajutor de deces si am primit suma de 2020 lei. trebuie sa dam in judecata scoala pentu diferenta de pana la 5 salarii? va multumesc mult pentru ajutor
AGROMEC a scris:

Buna ziua
tata era cadru didactic si a decedat in luna iulie 2011, am depus la scoala cerere pentru ajutor de deces si am primit suma de 2020 lei. trebuie sa dam in judecata scoala pentu diferenta de pana la 5 salarii? va multumesc mult pentru ajutor

:offtopic:
V-am raspuns pe topicul deja deschis de dvs cu acest subiect ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salarii pentru angajatii decedati whosyourdady whosyourdady Buna ziua. De curand, o ruda de gradul I a decedat. Persoana era cadru activ in invatamant cu sporuri la activ. Intrebarea mea este daca se aplica acea ... (vezi toată discuția)
Ajutor deces - 2 legi speciale miruna.c miruna.c decedatul este cadru didactic conform legii 128/1997 - statutul personalului didactic familia beneficiaza de 5 salarii de baza ale pers decedate din bugetul ... (vezi toată discuția)
Ajutor deces invatamant biroul biroul sotul meu a decedat de putin timp eu lucrez in invatamant.beneficiez de ajutor de deces de la angajatorul meu ? (vezi toată discuția)