avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 388 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ajutor deces invatamant
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ajutor deces invatamant

sotul meu a decedat de putin timp eu lucrez in invatamant.beneficiez de ajutor de deces de la angajatorul meu ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:50, 9 Martie 2015
1. Beneficiati de ajutor de inmormantare daca asa ceva este prevazut in Contractul colectiv de munca (CCM) aplicabil unitatii sau in Regulamentul intern al unitatii.

2. - Daca sotul decedat era salariat beneficiaza de ajutorul de deces din partea angajatorului lui iar suma este recuperata de angajator de la Casa de Pensii.
- Daca sotul era pensionar ajutorul de deces se plateste ddirect de catre Casa de Pensii.
Contract Colectiv de Muncă Unic la Nivel de Sector de Activitate Invatamant Preuniversitar nr.1483/2014

art.36 (2) Personalul din învăţământ beneficiază şi de următoarele drepturi:
a) decontarea cheltuielilor de transport la şi de la locul de muncă, pentru personalul didactic şi didactic auxiliar care are domiciliul sau reşedinţa în afara localităţii unde se află sediul unităţii/instituţiei prevăzute în Anexa nr. 4;
b) o indemnizaţie de instalare, în condiţiile legii;
c) în caz de deces al unui cadru didactic, cei îndreptăţiţi beneficiază de un ajutor în cuantum de 5 salarii ale persoanei decedate, din bugetul asigurărilor sociale; această sumă se plăteşte de unitatea/instituţia prevăzută în Anexa nr. 4, la care a fost angajat salariatul decedat, prin deducere din cota de C.A.S. datorată casei teritoriale de pensii;
......

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutorul de înmormântare liliana-cornelia liliana-cornelia Există vreo prevedere legală pentru acordarea ajutorului de înmormântare pentru o persoană care lucrează în învăţământul preuniversitar şi şi-a ... (vezi toată discuția)
Acordarea ajutorului de deces maryamarya89 maryamarya89 De curand, unul dintre parintii mei a decedat si nu am primit niciun ajutor de deces de la casa de pensii deoarece nu era pensionar si nu avea nicio sursa de ... (vezi toată discuția)
Salarii pentru angajatii decedati whosyourdady whosyourdady Buna ziua. De curand, o ruda de gradul I a decedat. Persoana era cadru activ in invatamant cu sporuri la activ. Intrebarea mea este daca se aplica acea ... (vezi toată discuția)