Suntem intr-o situatie delicata si ne-ar prinde tare bine un sfat.
Sotul meu a construit o casa in curtea bunicilor,acestia vor sa imparta curtea in doua,pe numele sotului si al fratelui sau (nu doreste sa-i dea socrului meu pe numele lui deoarece acesta are un copil din flori).Intrebarea mea este cum ar fi mai bine,sa-i dea vanzare-cumparare,donatie sau testament?Daca-i face testament sau donatie poate fi atacat mai tarziu in instanta de celalalt copil al socrului meu?Aveti idee cam care este diferenta de pret dintre aceste contracte?Bunicului dorea contract de donatie sau testament ca sunt mai ok la pret dar nu stiu cat sunt de sigure!!
Va multumesc tare mult!
buna ziua.
incheiati fie contract de vanzare cumparare, fie contract de intretinere.
bunicul trebuie intai sa isi intabuleze imobilul, sa il dezmembreze, ulterior sa il instraineze nepotului.
contract de vanzare cumparare,donatia va fi atacata cu siguranta,iar la testament intrati in drepturi dupa moaartea bunicilor si nu puteti sti daca nu o sa-i pacaleasca vreun mostenitor sa ii faca vreun alt act si sa nu ramaneti cu nimic
Multumesc mult pentru raspunsuri!
La contractul de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere,ne luam angajamentul ca vom avea grija de el cat este in viata,nu?Acesta nu poate fi atacat in instanta gen donatie mascata,nu?