Va rog -cine ma poate lamuri la urmatoarea problema pusa aiurea de asa numitul GUVERN BOC-
-am citit "HOTARAREA privind metodologia de recalculare a pensiilor prevazute la art.1litc-b,din legea 119/2010.
-dar eu fiind pensionar militar si incadranduma la art 1,lit-a,din legea 119/2010,cum se face recalcularea???.Multumesc anticipat
Si in cazul pensiilor militare trebuie sa apara o metodologie de lucru, aprobata prin hotarare de guvern. Acest aspect rezulta foarte clar din art. 3, alin. (3) si art. 4 din Legea nr. 119/2010. Eu va rog sa aveti rabdare, dupa ce apare hotararea de guvern voi publica pe prima pagina a acestui Forum un anunt in legatura cu recalcularea pensiilor militare si vom putea discuta toate nelamuririle dvs.
Art. 3 - Legea nr. 119/2010
...............................
(3) In termen de 15 zile de la data intrarii in vigoare a prezentei legi, se elaboreaza metodologia de recalculare a pensiilor prevazute la art. 1, care se aproba prin hotarare a Guvernului.
Art. 4. — (1) Recalcularea pensiilor prevazute la art. 1 se realizeaza de catre institutiile in evidenta carora se afla persoanele beneficiare, dupa cum urmeaza:
a) intr-o perioada de 5 luni de la data intrarii in vigoare a hotararii Guvernului prevazute la art. 3 alin. (3), pentru pensiile prevazute la art. 1 lit. a) si b);