avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 356 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... recalculare pensii militare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

recalculare pensii militare

1)Care sunt veniturile care se iau in baza de calcul pentru stabilirea punctului de pensie? (venit brut din salarii, premii, prime, recompense?)
2)Daka intr-un an punctul anual ajunge la 5 ca am avut poate venituri mai mari, nu se ia in calcul decat maxim3? desi in alti ani am avut punct anual doar 1,2?
3)Aveti un proiect de hotarare de guvern pentru modeul de recalculare al pesiilor militare?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 18:02, 16 Septembrie 2010
~ Conținut șters la cerere ~
multumesc pentru informatiile date dar nu se potrivesc pentru pensiile militare acestea sunt la art 1 lilt a si b din Legea 119/2010.
La intrebararea nr 2 daca aveti un raspuns as fi interest si totodata recunoascator
Si in cazul pensiilor militare trebuie sa apara o metodologie de lucru, aprobata prin hotarare de guvern. Acest aspect rezulta foarte clar din art. 3, alin. (3) si art. 4 din Legea nr. 119/2010. Eu va rog sa aveti rabdare, dupa ce apare hotararea de guvern voi publica pe prima pagina a acestui Forum un anunt in legatura cu recalcularea pensiilor militare si vom putea discuta toate nelamuririle dvs.

O seara buna! :)

Art. 3 - Legea nr. 119/2010
...............................
(3) In termen de 15 zile de la data intrarii in vigoare a prezentei legi, se elaboreaza metodologia de recalculare a pensiilor prevazute la art. 1, care se aproba prin hotarare a Guvernului.
Art. 4. — (1) Recalcularea pensiilor prevazute la art. 1 se realizeaza de catre institutiile in evidenta carora se afla persoanele beneficiare, dupa cum urmeaza:
a) intr-o perioada de 5 luni de la data intrarii in vigoare a hotararii Guvernului prevazute la art. 3 alin. (3), pentru pensiile prevazute la art. 1 lit. a) si b);

multumesc pentru raspuns si voi avea rabdarea necesra sa apara Hotararea de guv
Credeam ca poate a aparut ceva in prioect ca si ptet celelalte pensii speciale si yo nu eram informat
am inyeles ca s-a aprobat o hotarare de guvern si cu recalcularea pensiilor militare, aveti cunva continutul acesteia?
multumesc

Alte discuții în legătură

Recalcularea pensiilor militare Manoliu Eugen Manoliu Eugen CARE ESTE METODOLOGIA RECALCULARII PENSIILOR MILITARE . CE SE INTAMPLA DACA O PERSOANA CU DREPT DE PENSIE MILITARA NU POATE ADUCE PTR RECALCULARE VENITURILE ... (vezi toată discuția)
Recalcularea pensiilor militare conform legii nr. 119/2010 Manoliu Eugen Manoliu Eugen Va rog -cine ma poate lamuri la urmatoarea problema pusa aiurea de asa numitul GUVERN BOC- -am citit \"HOTARAREA privind metodologia de recalculare a ... (vezi toată discuția)
Instructiuni de aplicare a hg 735/2010 Pilu Pilu Buna ziua. As avea rugamintea, daca poate cineva sa-mi spuna daca au aparut Instructiunile de aplicare a HG 735/2010, referitoare la recalcularea pensiilor ... (vezi toată discuția)