avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Instructiuni de aplicare a HG 735/2010
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Instructiuni de aplicare a HG 735/2010

Buna ziua. As avea rugamintea, daca poate cineva sa-mi spuna daca au aparut Instructiunile de aplicare a HG 735/2010, referitoare la recalcularea pensiilor militare, ale politistilor si ale f. publici cu statut special. Multumesc :luck:, si va doresc o saptamana cat se poate de buna.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 18:13, 8 August 2010
Pilu a scris:
daca au aparut Instructiunile de aplicare a HG 735/2010, referitoare la recalcularea pensiilor militare, ale politistilor si ale f. publici cu statut special.

Informativa la sursa:
[ link extern ]
sau la cei interesati si mai informati:
[ link extern ] /
Pilu a scris:

Buna ziua. As avea rugamintea, daca poate cineva sa-mi spuna daca au aparut Instructiunile de aplicare a HG 735/2010, referitoare la recalcularea pensiilor militare, ale politistilor si ale f. publici cu statut special. Multumesc :luck:, si va doresc o saptamana cat se poate de buna.

am gasit pe alt site HG 737 / 2010 privind metodologia de recalculare a categoriilor de pensii de serviciu prevazute la art. 1 lit. c)-h) din Legea nr. 119/2010 privind stabilirea unor masuri in domeniul pensiilor urmati link-ul

[ link extern ]
ART. 16 - HG 735/2010
In aplicarea prezentei hotarari, Ministerul Apararii Nationale, Ministerul Administratiei si Internelor, precum si Serviciul Roman de Informatii pot emite instructiuni de aplicare, aprobate prin ordin al ordonatorului principal de credite.

Din articolul de mai sus eu inteleg doua lucruri:
-ca nu este obligatoriu ca institutiile mentionate sa emita instructiuni, norma este dispozitiva;
-daca vor emite instructiuni, acestea vor avea caracter intern (nu vor fi publicate in Monitorul Oficial).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hg 735/2010: recalcularea pensiilor militare de stat, a pensiilor de stat ale politistilor si ale functionarilor publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciarelor Gabriela  Pintea Gabriela Pintea Hotararea nr. 735/2010 pentru recalcularea pensiilor stabilite potrivit legislatiei privind pensiile militare de stat, a pensiilor de stat ale politistilor si ... (vezi toată discuția)
Comunicat mai Pilu Pilu marți, 4 ianuarie 2011 COMUNICAT M.A.I. Procesul de recalculare a pensiilor militare de stat, a pensiilor de stat ale poliţiştilor şi ale ... (vezi toată discuția)
Suspendarea hg 735/2010 Pilu Pilu Buna seara, as avea rugamintea sa-mi spuna cineva, daca poate: Prin Sentinta civile nr. 338/2010 a Curtii de Apel Cluj, s-a dispus suspendarea executarii HG ... (vezi toată discuția)