avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1102 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Recalcularea pensiilor militare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Recalcularea pensiilor militare

CARE ESTE METODOLOGIA RECALCULARII PENSIILOR MILITARE .
CE SE INTAMPLA DACA O PERSOANA CU DREPT DE PENSIE MILITARA NU POATE ADUCE PTR RECALCULARE VENITURILE OBTINUTE PE PARCURSUL CAT A FOST ACTIV?
TRANSMIT MULTA CALDURA INITIATORILOR ACESTEI LEGI DE SUCCES!!!?
Cel mai recent răspuns: mitica43 , utilizator 16:28, 25 August 2010
Legea 119/2010 si HG 735/2010, prevad metodologia de recalculare a pensiilor militare, metodologie care trimite la Legea 19/2000 dar sunt si unele prevederi speciale.
In HG 735/2010, art. 6 al.4, prevede ca :
" Pentru perioadele care constituie stagiu de cotizare şi pentru care nu au putut fi dovedite veniturile realizate lunar sau documentele doveditoare nu au fost depuse în termenul pentru recalculare prevăzut de lege, la determinarea punctajului mediu anual se utilizează salariul mediu brut pe economie din perioadele respective. "
Cred ca aceasta prevedere raspunde intrebarii dvs.
Gasiti actele normative pe prima pagina a acestui forum.
Accesati link-ul de mai jos:
www.avocatnet.ro/content/for...
Metodologia este putin mai complicata, o sa va fac un calcul mai tarziu. Acum vreau sa va spun ca daca nu se pot afla veniturile atunci calculul se face la salariul mediu net/brut pe economie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalcularea pensiilor militare spinean spinean Buna ziua! Va multumesc,domnisoara Gabriela Pintea pentru raspunsurile promte si la obiect. As vrea sa va mai intreb daca prevederile Ordonantei de Guvern735 ... (vezi toată discuția)
Pensii militare de urmas - recalculare- krys_xndr krys_xndr Buna ziua, as vrea si eu sa stiu daca recalcularea pensiilor militare vor influenta si pensiile militare de urmas si daca in conditiile in care primesc pensie ... (vezi toată discuția)
Pensie militara grad 3 de invaliditate stelian07 stelian07 In urma recalcularii pensiilor in baza legii 119/2010 mi-a scazut pensia cu cca. 25 %. Stagiu realizat ca militar cca. 8 ani, iar anterior cca. 11 ani stagiu ... (vezi toată discuția)