In urma recalcularii pensiilor in baza legii 119/2010 mi-a scazut pensia cu cca. 25 %.
Stagiu realizat ca militar cca. 8 ani, iar anterior cca. 11 ani stagiu civil.
In prezent sunt pensionar cu gradul 3 de invaliditate .
In precizarile anexate Deciziei se arata ca recalcularea s-a facut pe baza salariului mediu pe economie pentru perioadele de politist si salariul minim pe economie pentru perioadele civil.
Este corect sa se calculeze pentru salariul minim pe economie , daca eu am avut venituri mai mari in perioada cat am lucrat ca civil ?
In primul rand,HG 735/2010 a fost suspendata de la aplicare prin sentinta CA Cluj-Napoca,iar recalcularea pensiei este ilegala.In al doilea rand,daca nu a-ti depus cererea de recalculare insotita de adeverintele cu veniturile realizate,pentru onorabilul Guvern al Romaniei este corect cum au procedat.
I.C.C.J prin decizia 38 data in 7 ianuarie a dat hotarare definitiva in privinta recalcularii pensiilor militare, erga omnes, nu numai pt.cei care au fost parte la proces ci pt. toti militarii.Cautati totusi adeverintele de venituri ,ca pe baza lor sa puteti face contestatie in instanta , la decizia de recalculare.(sper ca nu ati depasit termenul de contestare al deciziei-30 zile).Chiar daca inca nu aveti adeverintele de venituri, pana va programeaza instanta ,precis o sa vina.Contestatia deciziei, fiind politist, o trimiteti sau o depuneti cu nr.de inregistrare la M.A.I-catre comisia de contestatii de pe langa MINISTERUL ADMINISTRATIEI SI INTERNELOR.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Comunicat mai
Pilu
marți, 4 ianuarie 2011
COMUNICAT M.A.I.
Procesul de recalculare a pensiilor militare de stat, a pensiilor de stat ale poliţiştilor şi ale ... (vezi toată discuția)