avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 980 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Chirie ANL / HCL aplicata retroactiv
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Chirie ANL / HCL aplicata retroactiv

Buna ziua. Ma numesc Popescu Catalin si am avut contract cu ANL in rosiorii de vede care a expirat in 15 sept 2009. Ne-au anuntat sa venim sa semnam noile contracte de prelungire cu inca 1 an abia in luna decembrie. Chiria s-a majorat de la 82 la 162 de lei. In actul aditional de la contract semnat de noi scrie ca s-a majorat chiria cf.HCL.nr.83/12.10.2009 si ca prezentul act intra in vigoare incepand cu data de 16.09.2009. Asta in conditiile in care contractul expirase in data de 15.09.2009. Este posibil asa ceva? Sa aplici retroactiv o hotarare ? Mai mult chiar, ne-au pus sa platim diferenta de chirie din septembrie pana la zi , iar din ianuarie cu penalitati. Pentru ca primaria nu si-a facut datoria sa ne anunte la timp de majorare, este posibil asa ceva? Este legal?Va rog astept un raspuns. Eventual dati-mi si un nr. de contact. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 21:13, 13 Iulie 2010
Conform Constitutiei Romaniei, orice lege/act normativ reglementeaza numai pentru viitor, cu exceptia legii penale mai favorabile. Asa ca, HCL-ul in cauza poate fi atacat cu succes in contencios administrativ.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anl_uri - chiria majorata platita retroactiv? wiliilie wiliilie Locuiesc intr-o locuinta ANL de 5 ani si jumatate.Am fost anuntati in luna decembrie ca s-a majorat chiria (s-a dublat aproape!) dar ca trebuie sa platim ... (vezi toată discuția)
Prelungirea valabilitatii unui contract ContSters165202 ContSters165202 buna, ma numesc geanina si am o nelamurire: daca am incheiat un contract acum 4 ani pt o perioada de 1 an cu posibilitatea prelungirii valabilitatii lui prin ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere Ctin2015 Ctin2015 Buna ziua , Societatea mea, detine un spatiu inchiriat intr.un ansamblu de spatii de productie unde sunt aproximativ 30 societati comerciale ! Contractul ... (vezi toată discuția)