avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1106 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Ordonanta de guvern privind serviciile!
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Ordonanta de guvern privind serviciile!

Buna ziua! Am auzit de o ordonanta de guvern ce ii obliga pe cei care au contracte cu firmele de TV prin antena parabolica sa accepte posibilitatea clientilor de a renunta la contract respectiv serviciile acelor firme inainte de termenul fixat in contract.
Ma intereseaza pentru ca sunt si eu la unii de la care vreau sa plec dar contractul imi expira de abia in toamna 2011! :stunned:

Mi-a spus taica-miu de chestia asta si ma gandeam sa va intreb...! :D
Cel mai recent răspuns: Analore , utilizator 22:05, 12 Iulie 2010
Exista intradevar un proiect de lege sau chiar o lege care a fost trimisa la promulgare in acest sens, daca nu ma insel, Insa atentie dreptul acesta al abonatului de a denunta contractul cu operatorul(de cablu, internet tel mobila, etc) fara plata taxei de reziliere se aplica numai in cazul in care la momentul incheierii contractului abonatul nu a beneficiat de o promotie, adica daca ati incheiat un contract la TV digitala, si ati beneficiat de instalare gratuita, echipament gratuit, luni de abonament gratuit....... etc, nu va ajuta cu nimic aceasta lege taxa dv. de reziliere ramane valabila.
Pai atunci ce rost mai are legea? Oricum sunt foarte multe promotii si foarte multi care apeleaza la promotii. Ar insemna ca pentru foarte multe persoane sa nu se poate aplica legea... :O
Legea se va aplica in cazul abonatilor/consumatorilor care au semnat un contract pe o perioada deteterminata 12/24 luni dar care nu au beneficiat de nici o promotie. incercati mai bine sa reziliati contractul daca aveti trecut in contract valoarea abonamentului cu tva inclus, daca operatorul de DTH a actualizat valoarea TVA la 24 % poate aveti o sansa ...dar repet numai daca in contractul dv. pretul abonamentului lunar este cu TVA inclus
Analore a scris:

incercati mai bine sa reziliati contractul daca aveti trecut in contract valoarea abonamentului cu tva inclus, daca operatorul de DTH a actualizat valoarea TVA la 24 % poate aveti o sansa ...dar repet numai daca in contractul dv. pretul abonamentului lunar este cu TVA inclus

Nu e sigura ?
Ultima modificare: Luni, 12 Iulie 2010
taticutzul, utilizator
Depinde de prevederile contractuale. In mod normal orice modificare unilaterala pe care operatorul doreste s-o aduca unui contract de servicii(Dth, internet, tel.mobil fix etc. ) trebuie notificata cu 30 de zile inainte de aplicare cu acordarea posibilitati abonatului de a rezilia unuilateral contractul. Acum aici vine interpretarea si operatorul ar putea sa invoce faptul ca el nu a modificat valoarea abonamentului ci a aplicat o prevedere legala respectiv a modificat cota de TVA din 19% in 24% asa cum prevede in prezent Codul Fiscal.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract internet wireless mishu83 mishu83 Mi-am facut contract pentru internet cu Zapp(Cosmote) acum 2 luni pe perioada de 24 luni. As dorii sa stiu daca cu noua lege (de reziliere a contractelor ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract telefonie mobila daniel12 daniel12 am un abonament la [EDITAT] si as vrea sa renunt la el in baza legi care tocmai sa dat am sunat la dansi si miau zis ca trebuie sa platesc suma de 150 euro ca ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract romtelecom (dolce) pentru eliminarea programelor din pachetul mediapro bogapostu bogapostu Buna seara, Incepand cu data de 03.01.2013, canalele trustului Mediapro, (8 canale SD si 3 HD) vor fi scoase din grila Dolce DTH a celor de la ... (vezi toată discuția)