avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Costodie minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Costodie minor

Am un copil minor in varsa de 11 luni. Copilul este recunoscut de tata cu care am trit in concubinaj. In prezent am parasit locuita lui unde nu mai puteam sta pentru ca eram jignita si umilita in fiecare zi si nu puteam sa mai acord atentia cuvenita copilului. Acum sunt amenintata ca imi i-a copilul, ca i-am furat bani din casa si ca ma omoara. ce sanse exista ca daca deschide el proces sa-i fie incredintat minorul.
Cel mai recent răspuns: carlotyca , utilizator 09:23, 13 Iulie 2010
Avand in vedere varsta minorului, sansele ca intr-un eventual proces instanta sa incredinteze minorul tatalui sunt extrem de reduse, depinde foarte mult si de apararea facuta de catre avocat si de posibilitatile pe care le aveti dvs. pentru cresterea si educarea minorului.
Ultima modificare: Luni, 12 Iulie 2010
Gabriel Trifu, Avocat
Avand in vedere varsta foarte frageda a copilului,aveti mari sanse ca acesta sa va fie incredintat spre crestere si educare.
In eventualitatea unui proces de incredintare,trebuie sa aduceti si dovezi cum ca aveti conditii materiale si morale optime pentru cresterea si educarea minorului.
Dovezile vor fi facute prin martori,interogatoriu,ancheta sociala efectuata in cauza,inscrisuri etc.
Multumesc foarte mult pentru raspuns. V-as ruga daca puteti sa-mi spuneti in cazul deschiderii unui proces unde se va judeca? (Eu sunt Bicaz iar tatal din Roman, in ambele orase exista tribunale, ce conditii tb indeplinite pentru ca procesul sa se sedfasoare la Bicaz)
Instanta competenta este judecatoria in a carei raza de comptenta locuieste paratul (instanta de la domiciliul paratului).
Asadar,daca tatal copilului este cel care va deschide procesul,cauza se va judeca la Bicaz.Daca dvs.veti introduce actiunea de incredintare,atunci procesul se va desfasura la Roman.
Ultima modificare: Luni, 12 Iulie 2010
luiza2008, utilizator
Va multumesc foarte mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca divortez copilul la cine ramane? bgirl_rodi bgirl_rodi buna ziua, eu am un baiat de 3 ani jumatate si de un an de zile nu pot divorta de sotul meu pentru ca imi este frica ca imi va lua baiatul el lucreaza in ... (vezi toată discuția)
Copil mihaelamikimihaela mihaelamikimihaela incredintarea bebelusului de 10 luni cui ii ramane in caz de despartire a doi parinti necasatoriti? mamei sau tatalui?sunt impreuna de aproape 2ani,el e ... (vezi toată discuția)
Cum pot avea custodia copilului meu maria nicholas maria nicholas Sunt mama la un baietel de 1an si 6 luni rezultat dintr-o relatie de concubinaj.Ne-am despartit cand baietelul avea 1 an .Eu neavand sprijin din partea tatalui ... (vezi toată discuția)