avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1296 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... fuga de acasa
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

fuga de acasa

as dori sa aflu si eu repercusiunile unei fugi de acasa. mentionez ca am 18 ani, posibilitatea de a locui intr-un apartament si de a-mi continua scoala. ce imi pot face parintii?
Cel mai recent răspuns: Mihaela Hornea , Avocat 16:01, 12 Iulie 2010
daca ati implinit 18 ani, sunteti major/a, asa ca puteti merge unde doriti, daca va puteti intretine...
Daca va referiti la repercusiuni de natura penala,legala in general,avand in vedere ca sunteti majora si ca aveti posibilitati de intretinere,nu aveti de ce va teme.;) Nu ati comis nicio infractiune.

Din moment ce ati implinit 18 ani, aveti capacitate deplina de exercitiu deci...nimeni nu va mai poate face nimic, atata vreme cat puteti sa va intretineti singura si nu incalcati legea.
av.Mihaela Hornea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din tara copil major - posibil activitati dubioase marian-cristinel marian-cristinel Buna seara. Copil major a plecat de acasa impreuna cu o persoana cu invaliditate gradul 1 in Franta.Persoana cu invaliditate este o persoana dubioasa( nu are ... (vezi toată discuția)
Dobandire anticipata a capacitatii depline de exercitiu la 16 ... Ioana_Alexandrescu Ioana_Alexandrescu Dobandire anticipata a capacitatii depline de exercitiu la 16 ani Buna ziua, implinesc in cateva zile 16 ani iar abuzurile la care sunt supusa de catre mama ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere sorraine sorraine Pe hotararea de divort scrie ca se va acorda pana la implinirea varstei de 18 ani. Baiatul meu este in clasa a XI a si are 18 ani. Ce anume trebuie sa fac ... (vezi toată discuția)