Buna seara. Copil major a plecat de acasa impreuna cu o persoana cu invaliditate gradul 1 in Franta.Persoana cu invaliditate este o persoana dubioasa( nu are picioare), corupandu-l pe copil. Intrebarea mea este : exista o modalitate legala de al aduce pe copil in tara, tinand cont ca este major-18 ani-??Persoana cu invaliditate a iesit din tara fara insotitorul legal- i se poate imputa legal vorbind ca a incalcat legea???Politia, sustine ca atata timp cat copilul este major si nu a facut nici o infractiune nu au ce sa faca. Unde ma mai pot adresa. Multumesc.
Atata timp cat este de vorba de o actiune a unui major,fara a avea capacitatea de discernamant alterata in nici un fel nu puteti intreprinde nimic din punct de vedere legal si nici nu poate fi vorba despre niciun fel de "coruptie".Acesta si-a exprimat vointa sa de a pleca si atata tot.Actul persoanei handicapate este tot un act de vointa care nu imbraca nicio forma de incalcare a legii.
Avand indeplinita varsta de 18 ani , inseamna ca are capacitate deplina de exercitiu si va raspunde penal pentru ce infractiuni savarseste.
In cazul expus, nu exista nicio infractiune savarsita de catre acel copil major.
Fuga de acasa
andrushk_156
as dori sa aflu si eu repercusiunile unei fugi de acasa. mentionez ca am 18 ani, posibilitatea de a locui intr-un apartament si de a-mi continua scoala. ce imi ... (vezi toată discuția)